Έγινε πράξη η δέσμευση του Υπουργού Υγείας για έκτακτη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Σερρών με 3,5 εκ. ευρώ

Στη διάθεσή του παραμένει η συσκευή PCR 96 θέσεων, που είχε παραχωρηθεί επί των ημερών της στο ΥΠΑΑΤ από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Το Νοσοκομείο Σερρών επισκέφθηκε την Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Η κ. Αραμπατζή συναντήθηκε με τον Διοικητή του Ιδρύματος κ. Νικόλαο Φαρμάκη, την Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Αναστασία Σαρακατσάνη και τον Πρόεδρο των Εργαζομένων κ. Γιάννη Αγοραστό, αντάλλαξαν ευχές ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στην διαχείριση της πανδημίας, στην κατάσταση στο Τμήμα Covid-19 του Νοσοκομείου, στα προβλήματα και στα αιτήματα του προσωπικού αλλά και στην πορεία των εμβολιασμών από το Εμβολιαστικό Κέντρο, που λειτουργεί στο Ίδρυμα.

Η Βουλευτής υπογράμμισε ότι οι δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη στην τελευταία συνάντησή τους (17/12) για έκτακτη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Σερρών με 2 εκ. ευρώ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τρίτους, για επιπλέον έκτακτη χρηματοδότηση 1,5 εκ Ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ ήδη έχουν γίνει πράξη ενώ επανέλαβε την δήλωση του Υπουργού Υγείας για την πρόσληψη έως 20 ατόμων επικουρικού, νοσηλευτικού προσωπικού στις αρχές του έτους. Η κ. Αραμπατζή ζήτησε από τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους να ενημερώνεται ανελλιπώς για ζητήματα, που ανακύπτουν και αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος για τις σχετικές παρεμβάσεις της.

Πέραν των άλλων, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού, καθώς οι Σέρρες έχουν πληρώσει βαρύ «φόρο αίματος» στην πανδημία, με τελευταία τα περιστατικά σε Μαυρόλοφο και Μύρκινο, όπου ξεκληρίστηκαν οικογένειες…

Από την πλευρά της πάντως η κ. Αραμπατζή διαβεβαίωσε τον Διοικητή πως θα παραμείνει στη διάθεση του Νοσοκομείου η συσκευή PCR, που είχε διατεθεί από τις 23 Δεκεμβρίου 2021, στο Ίδρυμα, με δική της παρέμβαση, από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Ο κ. Φαρμάκης ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά την τέως Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς ο Μοριακός αυτός Αναλυτής 96 θέσεων (Real Time PCR) και εξασφαλίζει έγκυρη και ταχεία ανίχνευση και εξοικονομεί χρήματα στο Νοσοκομείο των Σερρών.

Κατά την ανταλλαγή ευχών στα γραφεία του Νοσηλευτικού και Διοικητικού Προσωπικού, η κ. Αραμπατζή επισκέφθηκε και το Εργαστήριο PCR, όπου και συνομίλησε με το προσωπικό για τη διενέργεια των τεστ και τη χρησιμότητα της συσκευής στην «μάχη» κατά του Covid-19.

Ανταλλαγή ευχών στην ΔΑΟΚ

Με τη Διεύθυνση και το προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής αντάλλαξαν ευχές η κ. Αραμπατζή τη Δευτέρα (27/12). Την Βουλευτή υποδέχτηκαν ο Διευθυντής κ. Λεωνίδας Βαρούδης και ο Προϊστάμενος κ. Νικόλαος Ρόιδος ενώ με το προσωπικό συζήτησαν για τα τρέχοντα θέματα σε επίπεδο προγραμμάτων, όπως αυτό των Νέων Αγροτών αλλά και την πορεία των αποζημιώσεων.

Επισκέψεις σε Αστυνομική Διεύθυνση και Πυροσβεστική Υπηρεσία

Την παραμονή των Χριστουγέννων, η κ. Αραμπατζή επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών. Στην είσοδο την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Αναστάσιος Αραμπατζής και μέλη της Διοίκησης. Στη συνέχεια, σε κάθε έναν από τους τέσσερις ορόφους του Μεγάρου αντάλλαξε ευχές με τις γυναίκες και τους άνδρες, που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση και εξήρε το σημαντικό τους ρόλο ως εγγυητών της ασφάλειας των πολιτών σε ένα κράτος δικαίου.

Στη συνάντησή της με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών Ευάγγελο Τσιώτα συζήτησαν για την κατάσταση στον Νομό, την εγκληματικότητα και τους ελέγχους λόγω των μέτρων για την πανδημία, ενώ αναφέρθηκαν και στην ανάγκη ενίσχυσης του ποσοστού εμβολιασμού και στην Αστυνομική Διεύθυνση, καθώς τελευταία ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» και την δική τους πόρτα.

Στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, την υποδέχτηκαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Σερρών Σωτήρης Δημητράκης και ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών Νίκος Παπαδόπουλος. Ανταλλάσσοντας ευχές με το προσωπικό είχε την ευκαιρία να τους εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για το έργο, που επιτελούν και να ακούσει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν, αλλά και τα αιτήματα, που αφορούν μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα.

TAGS: