Στο επίκεντρο η πρόσληψη Νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Σερρών και η πορεία της πανδημίας

Με τους Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ συναντήθηκε η Φωτεινή Αραμπατζή

 

Τους Διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης κ. Δημήτρη Τσαλικάκη και τις Υποδιοικήτριες κ. Έφη Βασιλειάδου και Ειρήνη Χατζοπούλου η κ. Αραμπατζή ζήτησε να ενημερωθεί για την προετοιμασία της ΥΠΕ στο ζήτημα πρόσληψης έως 20 ατόμων επικουρικού, νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Σερρών, στις αρχές του έτους, όπως είχε δεσμευθεί ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης στη συνάντηση που είχε μαζί του στις 17 Δεκεμβρίου. Όπως τόνισε η ίδια, είναι μία βασική παράμετρος για τη λειτουργία του σερραϊκού Ιδρύματος, τώρα που τα κρούσματα, πανελλαδικά, αυξάνονται καθημερινά και το προσωπικό του Νοσοκομείου πιέζεται ακόμη περισσότερο, την ώρα μάλιστα, που 47 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού βρίσκονται σε αναστολή, λόγω άρνησης εμβολιασμού.

Το ζήτημα έλλειψης αναισθησιολόγων, που αποτελεί γενικότερο πρόβλημα για όλη την χώρα, ήταν επίσης ένα από τα θέματα στο τραπέζι, με τον κ. Τσαλικάκη να διαβεβαιώνει πως το Νοσοκομείο Σερρών δεν θα μείνει χωρίς κάλυψη, παρά τις όποιες δυσκολίες και την απουσία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις κατά καιρούς προκηρύξεις.

Συζητήθηκε επίσης η πρόσφατη δράση του εμβολιασμού χωρίς ραντεβού, που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, στο Φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και η κ. Αραμπατζή ζήτησε να επαναληφθεί, καθώς η ανταπόκριση των πολιτών ήταν ενθαρρυντική και ενδεχομένως, σε περίοδο μετά τις γιορτές να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση.

Στη συνάντηση που είχε η Σερραία Βουλευτής με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη συζήτησαν την πορεία της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα, την ετοιμότητα των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, που πολλές φορές καλούνται να περιθάλψουν και πολίτες των Σερρών, όταν κρίνεται αναγκαία η διακομιδή τους (όπως νοσηλείες παιδιών) καθώς και τα μέτρα ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Η κ. Αραμπατζή αντάλλαξε ευχές με τους δύο Διοικητές για το νέο έτος διαβεβαιώνοντας πως θα βρίσκονται σε επικοινωνία, όπως πάντα, για οποιοδήποτε θέμα προκύψει για την Π.Ε. Σερρών.

TAGS: