Σε rebranding του Ελληνικού Σήματος προχωρούν τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Φ. Αραμπατζή: «Είναι ευκαιρία η προστιθέμενη αξία της χώρας μας, χάρις στην επιτυχή διαχείριση της κρίσης από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μεταφερθεί και στα προϊόντα της»

Σε rebranding του Ελληνικού Σήματος, με στόχο την ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών προϊόντων, προσανατολίζονται τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπως συμφωνήθηκε σε τηλεδιάσκεψη σήμερα υπό τους Υφυπουργούς κ. Νίκο Παπαθανάση και κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν ότι μετά το rebranding, που πέτυχε η Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο χάρις στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι μοναδική ευκαιρία για rebranding του Ελληνικού Σήματος προκειμένου να αυξηθεί η αναγνωσιμότητα τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές και άρα, η προστιθέμενη αξία του για τα προϊόντα, που το φέρουν.

Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε να συσταθεί διϋπουργική ομάδα εργασίας υπό τους – μετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη – Γενικούς Γραμματείς Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιώργο Στρατάκο προκειμένου εντός 15θημέρου να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις με απώτερο στόχο:

-να «χτιστεί» η αναγνωσιμότητα, η αξία, το διαφορικό πλεονέκτημα και η διασύνδεση του ελληνικού σήματος με τον Καταναλωτή, που προτιμά και αναζητά την προέλευση των προϊόντων 

-το σύστημα πιστοποίησης να γίνει πιο ευέλικτο και εύχρηστο

-οι διαδικασίες πιστοποίησης να τυποποιηθούν και να γίνουν ψηφιακές, στο πλαίσιο της γενικότερης ψηφιακής μετάβασης του Δημοσίου,

-το Ελληνικό Σήμα να προβληθεί διεθνώς.

«Το Ελληνικό Σήμα δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 αλλά οι επόμενες Κυβερνήσεις ούτε προέβησαν στις κατάλληλες ενέργειες δημοσιότητας ούτε καν έδειξαν ενδιαφέρον γι’ αυτό. Τώρα, που η χώρα μας έχει τύχει μιας ανεκτίμητης αξίας προβολής στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη χάρις στην επιτυχή διαχείριση της κρίσης από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ιστορική ευκαιρία για επανεκκίνηση του Ελληνικού Σήματος ώστε η προστιθέμενη αξία της χώρας να μεταφερθεί και στα προϊόντα της», επισήμανε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «με την κατάλληλη προβολή, το Ελληνικό Σήμα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο προώθησης των Ελληνικών προϊόντων, στα οποία ο πρωτογενής τομέας έχει  κεντρικό ρόλο».