Η ιδεοληψία, o λαϊκισμός και ο ισοπεδωτισμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταργεί την τεχνολογική εκπαίδευση

και μετατρέπει σε «λοταρία» την εισαγωγή στα Ανώτατα Ιδρύματα

Νέο χτύπημα στην Αριστεία η ρύθμιση για τα Πρότυπα και Πειραματικά 

Την ανερμάτιστη και ψηφοθηρική πολιτική της Κυβέρνησης ακόμη και στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας, στηλίτευσε η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, στην ομιλία της στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. και για τις κρίσιμες αλλαγές στο Λύκειο, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας.

Η Βουλή κλήθηκε κυριολεκτικά σε μια νύχτα να ψηφίσει με διαδικασίες εξπρές ένα πολυνομοσχέδιο 1.120 σελίδων και 226 άρθρων, που φέρνει τα πάνω-κάτω στον χώρο της Παιδείας και δυστυχώς, ο Υπουργός Παιδείας αντί να προσπαθήσει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ειρωνεύτηκε με περισσό θράσος την Εθνική Αντιπροσωπεία, λέγοντας πως θα στείλει βοηθούς, ώστε να προλάβουν να διαβάσουν το νομοσχέδιο!

«Η ειρωνεία και ο αυταρχισμός του κ. Γαβρόγλου δεν είναι, δυστυχώς, κάτι καινοφανές» σημείωσε η κυρία Αραμπατζή και υπενθύμισε τα καμώματα του Υπουργείου τον Ιούλιο του 2018, όταν πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την εισήγηση της Επιτροπής των δύο ΤΕΙ (Κ. Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας & Θράκης) και του ΔΙ.ΠΑ.Ε., που τους είχε υποχρεώσει σε διαβούλευση. Απόρριψη χωρίς καμία δικαιολογία, με μόνο τον πολιτικό εκβιασμό για τη συμμετοχή στο νέα γύρο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ, που αρχικά αρνούνταν τη διαβούλευση.

«Με εκδικητική μανία αποτελειώνετε οτιδήποτε έχει μείνει ακόμη όρθιο στο εκπαιδευτικό μας σύστημα προχωρώντας άτσαλα και υστερόβουλα στην αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας και στην κατάργηση των τελευταίων ΤΕΙ, ρίχνοντας τη χαριστική βολή στην τεχνολογική εκπαίδευση».

«Σε μία εποχή, που σε όλη την Ευρώπη ο τεχνολογικός τομέας αναβαθμίζεται και ενισχύεται, εσείς εδώ τον καταργείτε. Τέτοια αριστερή πρόοδος επί ΣΥΡΙΖΑ! Κι όλ’ αυτά χωρίς σχέδιο, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, αδιαφορώντας για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και βεβαίως την αποκατάστασή τους».

Μοναδικός στόχος η ψηφοθηρία σε πρόσκαιρα ακαδημαϊκά και φοιτητικά συμφέροντα, όπως τόνισε.

Ιδιαίτερα για τις Σέρρες και την Κεντρική Μακεδονία η κυρία Αραμπατζή τόνισε ότι απορροφώνται τρία ΤΕΙ, Κεντρικής, Αν. Μακεδονίας & Θράκης και Θεσσαλονίκης, από το μοναδικό ανώτατο Ίδρυμα της χώρας, το οποίο παρέχει αποκλειστικά μεταπτυχιακά προγράμματα και αποκλειστικά σε ξένη γλώσσα. Την στιγμή μάλιστα, που το ΔΙ.ΠΑ.Ε., όπως τονίστηκε από εκπρόσωπό του στους φορείς, αντιμετωπίζει ελλιπή ακαδημαϊκή και διοικητική στελέχωση.

«Με ποιον οδικό χάρτη θα προχωρήσει η συγχώνευση και ποιο το μέλλον των φοιτητών, σε μια χώρα, που θα έχει γεμίσει με πολυτεχνικές και οικονομικές σχολές;» αναρωτήθηκε.

Η Σερραία βουλευτής τόνισε επίσης πως δεν διασφαλίζεται πλέον η υποχρεωτική πενταετής παραμονή των μελών ΔΕΠ στα περιφερειακά ΤΕΙ και ελλοχεύει ο κίνδυνος της αποψίλωσης τους, την ώρα, που οι διοικητικοί υπάλληλοι θα μπορούν να μετατίθενται σε άλλη πόλη εργασίας χωρίς δική τους αίτηση, σε αντίθεση με σχετική πρόβλεψη για το ΤΕΙ Ηπείρου.

Την ιδιαίτερη αγωνία της εξέφρασε για την αντιμετώπιση του Λυκείου και των Πανελλαδικών από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που ναρκοθετεί τη δευτεροβάθμια ενισχύοντας τη λογική της απαξίωσης και της αποτελμάτωσης.

Μετά τον εμπαιγμό κατάργησης των Πανελλαδικών επί 2 χρόνια, η Κυβέρνηση με αριστερίστικη ιδεοληψία και ισοπεδωτισμό εισήγαγε μία αδιανόητη λοταρία, μια ρουλέτα ΣΥΡΙΖΑ στα σπλάχνα της εκπαίδευσης, έναν τζόγο κατάλοιπο του πρώην συγκυβερνήτη της, του κ. Π. Καμμένου. «Είναι πρωτάκουστη η κατηγοριοποίηση σε “κόκκινες”, με αυξημένο κύρος και “πράσινες”, απαξιωμένες σχολές, για τις οποίες τα παιδιά, κατά την προσπάθεια εισαγωγής τους, θα βρεθούν στη θέση των τζογαδόρων αντί να επενδύουν στη γνώση και την προσπάθεια».

Τέλος, η κυρία Αραμπατζή στηλίτευσε το μένος, που επιδεικνύει το Υπουργείο απέναντι στις κλασικές σπουδές, στα αρχαία ελληνικά, στα λατινικά αλλά και την εμπάθειά του για την Αριστεία, όπως εκφράζεται με την απαράδεκτη εξομοίωση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων και την ένταξή τους σε αυτά με κλήρωση! «Κληρώσεις παντού! Στα πρότυπα και πειραματικά , στα δημοτικά για την επιλογή των σημαιοφόρων, στις πράσινες και κόκκινες σχολές!».

«Αρνείστε την επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών, που πρέπει να ανταμείβονται για να προκόβει η κοινωνία. Η κοινωνία που ισοπεδώσατε οικονομικά, αξιακά και ηθικά, μια κοινωνία όμως, που πολύ σύντομα θα σας αντισταθεί με την ηχηρή αποδοκιμασία σας τις κάλπες».