ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Η Ελλάδα η μόνη χώρα  η οποία δεν εφαρμόζει νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς και σε δημόσιους χώρους.

Το ποσοστό των καθημερινών καπνιστών στην Ελλάδα είναι 27,3%, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Γνωρίζουμε όλοι ότι κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία μας οδηγώντας σε ασθένειες όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Στόχος μας είναι 30% μείωση των καπνιστών στην επόμενη 10ετία.

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι δέσμευση και αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα η αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να γίνει πράξη.

Για να το πετύχουμε θα προχωρήσουμε σε:

  • Καθολική εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.
  • Ενεργό συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας στην εφαρμογή ενός μέτρου που ακόμα και οι καπνιστές αναγνωρίζουν ότι είναι σωστό. Με τους πολιτικούς και τη δημόσια διοίκηση να δίνουν πρώτα το παράδειγμα ξεκινώντας από τη Βουλή και τα δημόσια κτήρια.
  • Λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για αναφορά παραβάσεων.
  • Εντατικοποίηση των ελέγχων με την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της αστυνομίας.
  • Ενημέρωση για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, όχι μόνο στην υγεία των ενεργητικών καπνιστών, αλλά και των παθητικών που σήμερα είναι και η πλειοψηφία.

TAGS: