ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Για να αποκτήσει ξανά αξία η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων

Επί δεκαετίες το σπίτι ήταν για τους Έλληνες στόχος ζωής, βασικός τρόπος αποταμίευσης και η κληρονομιά που άφηναν στα παιδιά τους. Και η κατασκευή του ήταν βασικός κινητήριος μοχλός της οικονομίας, που τροφοδοτούσε εκατοντάδες επαγγέλματα. Στόχος μας είναι με λιγότερους φόρους και ουσιαστικά κίνητρα να δώσουμε και πάλι αξία στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων και ζωή σε έναν κρίσιμο κλάδο για την ανάπτυξη της χώρας.

Για τον σκοπό αυτό:

  • Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες.
  • Καθιερώνουμε έκπτωση 40-50% για όλες τις εργασίες ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης, συντήρησης και αξιοποίησης των κτιρίων. Οι πολίτες θα δαπανούν τα χρήματα, θα κρατούν τα τιμολόγια και θα έχουν την έκπτωση φόρου που θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν οποιαδήποτε φορολογική τους υποχρέωση μέσα στην επόμενη τριετία.
  • Απλοποιούμε δραστικά τις διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων, περιορίζοντας τα 23 δικαιολογητικών αρχικά κατά το ένα τρίτο και εξασφαλίζοντας σταδιακά ότι θα είναι όλα διαθέσιμα ηλεκτρονικά.
  • Αναστέλλουμε για μία τριετία το φόρο υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων και επανεξετάζουμε το πλαίσιο φορολόγησης από μηδενική βάση.
  • Αναστέλλουμε για μία τριετία τον ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα
  • Προσφέρουμε ισχυρά κίνητρα σε όσους ξένους επιλέξουν την Ελλάδα ως τόπο φορολογικής κατοικίας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν επενδύσει σε ακίνητη περιουσία στη χώρα μας.

TAGS: