«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόδωσε ποτέ τη συμφωνία αλήθειας, που υπέγραψε με τους πολίτες το 2019»

«Η υποψηφιότητα Μιθριδάτη δείχνει ότι το δηλητήριο του “Πολακισμού” έχει επηρεάσει πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ»

 

07/04/2023

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ποτέ δεν πρόδωσε τις βασικές της αρχές και τη συμφωνία αλήθειας, που υπέγραψε με τους πολίτες το 2019» τόνισε από το Βήμα της Βουλής η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την ανάκτηση και διαχείριση δεσμευμένων και κατασχεμένων περιουσιακών στοιχείων, που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, την Πέμπτη, 6 Απριλίου.

Τόνισε μάλιστα πως μέσα σε ένα σκηνικό παγκόσμιας οικονομικής ανατροπής και διεθνών προκλήσεων «καταφέραμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, να μειώσουμε πενήντα φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, να αυξήσουμε τρεις φορές τον κατώτατο μισθό, να αυξήσουμε μετά από τόσα χρόνια τις συντάξεις, να μειώσουμε την ανεργία, να φέρουμε επενδύσεις, να σηκώσουμε τη χώρα σε διπλωματικό και γεωστρατηγικό επίπεδο, να θωρακίσουμε αποτελεσματικά την άμυνα αυτής της χώρας, να δημιουργήσουμε στη χώρα ένα μεγάλο ρεύμα πραγματικού εκσυγχρονισμού και υπεύθυνου πατριωτισμού, με εθνική σιγουριά και όχι με παλινδρομήσεις και ψέματα σε θολά νερά».

«Δεν φταίνε οι πολίτες, που θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές»

Αναφερόμενη στα όσα είπε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν θα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ αν χάσει στις εκλογές, αλλά οι πολίτες, γιατί παραπλανήθηκαν από την δήθεν προπαγάνδα της Κυβέρνησης, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή σημείωσε: «Ωραία άποψη έχετε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και για τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών και για τη λαϊκή κυριαρχία! Όμως, δεν φταίνε οι πολίτες, που θα χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Φταίτε εσείς, φταίνε τα ψέματά σας, οι ιδεοληψίες σας, η εμπάθειά σας, φταίει το ότι θεωρείτε τους Έλληνες τόσο αφελείς, που πιστεύετε ότι μπορούν να δεχτούν με ένα άλλο περιτύλιγμα τα ίδια ανέφικτα σχέδια και προγράμματα, που τους σερβίρατε το 2015! Ευτυχώς, όμως, το 2023 δεν είναι 2015. Οι πολίτες σάς έμαθαν, κρίνουν και σας καταψήφισαν. Και σήμερα έχουν ένα ισχυρό μέτρο σύγκρισης με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, μιας Κυβέρνησης που κλήθηκε να κυβερνήσει αντιμετωπίζοντας ένα μπαράζ πρωτόγνωρων παγκόσμιων συθέμελων κρίσεων».

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα τελευταία νομοσχέδια, που εισέρχονται προς ψήφιση στη Βουλή πριν τη διάλυσή της, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε με απορία: «Έχει καμία σχέση αυτό το νομοσχέδιο με την αλλαγή των ποινικών κωδίκων, που είχε φέρει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν κλείσει η Βουλή, αλλαγή που επέφερε τροποποίηση πολλών αδικημάτων από κακουργήματα, σε πλημμελήματα; Τροποποιήσεις, που στη συνέχεια έτρεχε να μαζέψει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς είχε διαπιστωθεί απ’ όλους το πόσο εγκληματικά λανθασμένες ήταν αυτές οι αλλαγές; Ξεχάσατε ότι με διαδικασία του κατεπείγοντος το 2019, ενώ είχαν προκηρυχθεί εκλογές, ψηφίστηκαν 1.000 άρθρα σε μια συνεδρίαση; Ξεχάσατε ότι με εκείνες τις αλλαγές μετατρέψατε από κακούργημα σε πλημμέλημα τη δωροδοκία;».

Η κ. Φωτεινή Αραμπατζή σημείωσε ακόμη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «εξακολουθείτε να είστε αδιόρθωτοι και με περισσό θράσος να θεωρείτε ότι οι Έλληνες δεν θυμούνται τα έργα και τις ημέρες σας. Και μάλλον αυτή η αίσθηση, πως είμαστε όλοι λωτοφάγοι, μπορεί να δικαιολογήσει τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του Προγράμματος για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Δηλαδή, οι άνθρωποι που νομοθέτησαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που επέτρεψαν στα funds να αγοράσουν χιλιάδες “κόκκινα” δάνεια από τις τράπεζες, που έστελναν στα δικαστήρια τον πρώην σύντροφό τους Παναγιώτη Λαφαζάνη όταν προσπαθούσε να αποτρέψει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, έρχονται σήμερα, σαν να μην συνέβη τίποτα απ’ όλα αυτά, για να μας παρουσιάσουν ένα νέο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, που έχει τίτλο, μάλλον, “Μοιράζω σπίτια, μοιράζω οικόπεδα. Ελάτε πάρτε, κόσμε” ελπίζοντας και πιστεύοντας ότι θα εξαπατήσουν για ακόμη μια φορά τους πολίτες, που θυμούνται, βεβαίως, την περίφημη σεισάχθεια του 2014 που, δυστυχώς, μετατράπηκε σε ένα τρίτο δυσβάσταχτο αχρείαστο μνημόνιο ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ με φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και πάει λέγοντας».

 

«Στρεβλή η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ»

Σημείωσε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη στρεβλή του πορεία, που αποτυπώνεται και δημοσκοπικά, φέρνοντας ως παραδείγματα:

  • τα πρόσφατα επαναλαμβανόμενα fake news για τη δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού, όταν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έβαλε και την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια
  • την αδιανόητη στάση του, στη σχετική τροπολογία, να μην υπάρξουν κοινοτικά κονδύλια για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, ξεχνώντας πόσο σημαντικός ήταν και είναι στην εμπέδωση της ασφάλειας και της θωράκισης της χώρας
  • την τοποθέτηση του Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια, ενός -υποτίθεται- αντισυστημικού καλλιτέχνη, που έχει προβεί σε ορυμαγδό σεξιστικών και ομοφοβικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογεί αυτή τη χυδαιότητα ως χιούμορ και σάτιρα.

 

«Το δηλητήριο του “Πολακισμού” έχει επηρεάσει πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ιδιαίτερα για την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη και τις χυδαία σεξιστικές αναφορές του για τις γυναίκες, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή σημείωσε: «Ο κοινωνικά ευαίσθητος ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα, που με το παραμικρό βγάζει πύρινες ανακοινώσεις του Τομέα Δικαιωμάτων του, τώρα έχει καταπιεί τη γλώσσα του. Και πραγματικά αναρωτιέμαι πώς θα νιώθουν οι γυναίκες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν στην επόμενη Βουλή θα κάθονται στα ίδια έδρανα με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, που έχει εκφραστεί για τη γυναίκα με αυτόν τον χυδαίο, τον απαξιωτικό, τον σεξιστικό και ομοφοβικό τρόπο. Όμως, προφανώς, πάνω και από τη χυδαιότητα, πάνω και από τον σεξισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει την κομματική σκοπιμότητα και το εκλογικό κέρδος και αποδεικνύει ότι τα μεγάλα λόγια για τα δικαιώματα είναι απλά “μεγάλα λόγια”. Εγώ, όμως, δεν θα δεχτώ ποτέ ότι τα σεξιστικά σχόλια του υποψηφίου σας εναντίον των γυναικών είναι απλά σάτιρα και χιούμορ, γιατί προφανώς το δηλητήριο του “Πολακισμού” έχει επηρεάσει και αλλοιώσει τη συμπεριφορά πολλών από εσάς, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ΝΔ θεσμοθέτησε την Ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού»

Η Σερραία Βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ομιλία της στη χθεσινή ημέρα και στην αναγνώριση της 6η Απριλίου, του «μαύρου Πάσχα» των Θρακών, ως Ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού, που νομοθέτησε η Κυβέρνηση της ΝΔ: «Ήταν ένα αίτημα διαχρονικό, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε Νόμο του κράτους. Και οφείλω ξανά, από αυτό το Βήμα, όπως και όλοι οι Βουλευτές που υποστηρίξαμε το συγκεκριμένο δίκαιο και τεκμηριωμένο ιστορικά αίτημα, να ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τον κ. Βορίδη και τον κ. Γεραπετρίτη, που έτειναν ευήκοον ους και θεσμοθετήθηκε η αναγνώριση της 6ης Απριλίου ως Ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού».

TAGS: