Με 10 υπερσύγχρονους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές ενισχύεται ο ΕΦΚΑ Σερρών

Δωρεά του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

1/6/2022

Με 10 νέους, υπερσύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενισχύθηκε ο ΕΦΚΑ Σερρών, ύστερα από πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της ΝΔ και Βουλευτή Σερρών κ. Φωτεινής Αραμπατζή.

Η Σερραία Βουλευτής, που κατάφερε να εξασφαλίσει τη δωρεά από το «Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου»,  επισκέφθηκε σήμερα την Υπηρεσία και όπως την ενημέρωσε η Διευθύντρια κ. Στέλλα Γκουγκούφκα οι υπολογιστές έχουν ήδη παραδοθεί και είναι έτοιμοι προς χρήση.

Η πρωτοβουλία

Η έλλειψη σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών στον ΕΦΚΑ Σερρών είναι ένα ζήτημα, που από καιρό απασχολούσε τη Διεύθυνση και τους εργαζόμενους, καθώς ένας μεγάλος όγκος δουλειάς δεν μπορούσε να διεκπεραιωθεί και πολλές υποθέσεις βρίσκονταν σε εκκρεμότητα. Κι αυτό γιατί η υπηρεσία διέθετε έναν μόνο παλιάς τεχνολογίας υπολογιστή, συνδεδεμένο στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΦΚΑ.

Η κ. Φωτεινή Αραμπατζή ενημερώθηκε για την κατάσταση κατά την επίσκεψή της στην Τοπική Διεύθυνση του ΕΦΚΑ, πριν λίγο καιρό. Όταν κατά τη συζήτηση, που είχε με τον τότε Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Κεσκίνη της εξέθεσε το πρόβλημα, πως η υπηρεσία λειτουργεί και διεκπεραιώνει υποθέσεις χωρίς τη λειτουργική υποστήριξη Η/Υ, ενώ στη συνέχεια άκουσε και τα παράπονα των Προϊσταμένων και των εργαζομένων. Αμέσως μετά τη συνάντηση, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Υπηρεσία να εξοπλιστεί σήμερα με υπερσύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για την εξυπηρέτηση των Σερραίων πολιτών.  Μάλιστα, σε σχετική συνεννόηση που προηγήθηκε, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία των Αθηνών η απαραίτητη παραμετροποίηση και εισαγωγή και προσαρμογή του σχετικού λογισμικού, που χρησιμοποιεί ο ΕΦΚΑ, προκειμένου να λειτουργήσουν «με ένα κλικ».

 

«Η δωρεά του Ιδρύματος είναι αξιέπαινη και εμπνέει»

Για την ιδιαίτερα ξεχωριστή αυτή δωρεά, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή δήλωσε:

«Όταν, πριν λίγο καιρό, επισκέφτηκα τη Διεύθυνση του ΕΦΚΑ Σερρών, διαπίστωσα μια πολύ μεγάλη δυσκολία στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων συμπολιτών μου αλλά και στις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων.

Η υπερσυσσώρευση αιτημάτων συνταξιοδότησης από την περίοδο 2015-2019, τα νέα αιτήματα, συνταξιοδοτικά – προνοιακά, των ασφαλισμένων μας, η συγχώνευση των Ασφαλιστικών Ταμείων, η αύξηση των αναγκών επιδομάτων λόγω Covid-19 αλλά και οι συνθήκες αποστασιοποίησης, που προκάλεσε η πανδημία σε συνδυασμό με ένα “γερασμένο” σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών, δημιουργούσαν συνθήκες μεγάλης αναμονής και ταλαιπωρίας τόσο των ασφαλισμένων όσο και των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά θα πω ότι υπήρχε ένας μόνο υπολογιστής με πρόσβαση στο Ίντερνετ στον οποίο οι Τμηματάρχες έκαναν ουρά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους.

Γι’ αυτό λοιπόν και μέχρις ότου ολοκληρωθεί η προμήθεια νέων συσκευών, που “τρέχει” το Υπουργείο σε όλη τη χώρα  -καθώς η διασφάλιση της νομιμότητας και διαφάνειας δημιουργεί, ως γνωστόν, καθυστερήσεις στις διαγωνιστικές διαδικασίες- θεώρησα υποχρέωσή μου να κερδίσουμε χρόνο, για την ουσιαστική διευκόλυνση των εργαζομένων και την εξυπηρέτηση των Σερραίων πολιτών. Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα, που σήμερα 10 υπερσύγχρονοι, Η/Υ παραδίδονται ως δωρεά, στο τοπικό μας υποκατάστημα.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, που ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημά μου.

Η  σημασία αυτής της δωρεάς έγκειται στο ότι μια ιδιωτική πρωτοβουλία μετατρέπεται σε δημόσιο αγαθό, για να υπηρετήσει τον ίδιο τον πολίτη. Και τέτοιες πρωτοβουλίες δεν μπορούν παρά να συγκινούν και να εμπνέουν. Και εύχομαι η πράξη αυτή να εμπνεύσει και να βρει πολλούς μιμητές».

«Σημαντική προσφορά για την Υπηρεσία μας και για τους Σερραίους πολίτες»

Από πλευράς της η Διευθύντρια του ΕΦΚΑ κ. Στέλλα Γκουγκούφκα ευχαρίστησε θερμά την κ. Φωτεινή Αραμπατζή και ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση, που θα βοηθήσει τον ΕΦΚΑ Σερρών να αντιμετωπίσει τις αυξημένες τοπικές ανάγκες. «Η δωρεά 10 ηλεκτρονικών υπολογιστών θα βοηθήσει όλα τα Τμήματα, καθώς θα ενισχυθούν σημαντικά ενώ το έργο των συναδέλφων θα διευκολυνθεί, όπως και η εξυπηρέτηση των Σερραίων πολιτών» δήλωσε, συγχαίροντας την κ. Αραμπατζή για την ταχύτητα και την οργάνωση της όλης πρωτοβουλίας καθώς και για το επίπεδο συνεργασίας που επέδειξε το Ίδρυμα.

Τις ευχαριστίες της για τη δωρεά εξέφρασε και η Προϊστάμενη του Τμήματος Β’ Παροχών κ. Χρυσούλα Δρίγγα, η οποία τόνισε: «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την άμεση ανταπόκριση της κ. Φωτεινής Αραμπατζή στα προβλήματα, που της είχαμε εκθέσει πριν λίγο καιρό, σχετικά με τις ελλείψεις σε υποδομές. Οι υπολογιστές όχι μόνο θα διευκολύνουν τη δουλειά μας αλλά και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Νομού μας».

TAGS: