«Η αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας δεν έχει κομματικό χρώμα, αφορά την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια»

Φωτεινή Αραμπατζή στη Βουλή:

«Για τη ΝΔ η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος σκοπός»

«Κατώτερος των περιστάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ με τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες μιας ξεπερασμένης ιδεοληψίας»

«Την πατρίδα θωρακίζουμε, την πατρίδα ενισχύουμε και αυτή η θωράκιση δεν έχει χρώμα. Αφορά όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες, αφορά την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια και ναι, για τη ΝΔ η άμυνα της χώρας, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο υπέρτατος σκοπός!». Αυτή ήταν η απάντηση, που έδωσε χθες από το Βήμα της Βουλής η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή στη μίζερη και αμφίσημη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Όπως υπογράμμισε η κ. Αραμπατζή, τα εξοπλιστικά προγράμματα, που έχει φέρει προς ψήφιση η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι άκρως απαραίτητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις και συνδυάζουν τον σύγχρονο πατριωτισμό με τον οικονομικό ρεαλισμό, στον οποίο η Κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής. «Συζητάμε για την αυτονόητη ανάγκη να έχουμε αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις, με οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, που ενισχύουν ρεαλιστικά την εθνική αυτοπεποίθηση απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή» επισήμανε και πρόσθεσε πως «σε Κοινοβούλια, που απαρτίζονται από υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, που πάνω απ’ όλα θέτουν το συμφέρον της πατρίδας, αυτή η συζήτηση θα φάνταζε απλή, κατανοητή και δημιουργική και θα περίμενε κανείς να τελειώσει με ένα ομόφωνο και γενναίο “ΝΑΙ”. Αλλά, είναι προφανές ότι ζητούμε πολλά από την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταψηφίζει αμυντικές συμφωνίες, όπως αυτή με τη Γαλλία, που ετοιμάζεται να καταψηφίσει αυτή με τις ΗΠΑ, που ψηφίζει “ΠΑΡΩΝ” στη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Αίγυπτο, που καταψηφίζει τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας!».

«Αυτονόητο το Εθνικό ΝΑΙ»

Η κ. Αραμπατζή σημείωσε πως τώρα, που η Τουρκία κλιμακώνει τις απειλές της και αμφισβητεί την κυριαρχία νησιών, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, επειδή παραμένουν κατά την τουρκική άποψη «παρανόμως στρατιωτικοποιημένα» θα περίμενε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξει «ομοψυχία, ενότητα και θετική συμβολή στην αύξηση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, με συμφέροντες όρους και με την ταχύτητα, που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Την ώρα, που σύμφωνα με τους Αρχηγούς των Όπλων, τα προς ψήφιση προγράμματα διαμορφώνουν το μέλλον του Ναυτικού μας και είναι εμβληματικά για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων».

Όσο για την αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ περί κομματικού show της Κυβέρνησης, η κ. Αραμπατζή τόνισε ότι είναι λυπηρό να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις, ειδικά όταν τις ξεστομίζει «ποιος; ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως Κυβέρνηση είχε τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των show ως Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κ. Πάνο Καμμένο, που γυρνούσε από πόλη σε πόλη φορώντας κάθε φορά και άλλη στρατιωτική στολή, εξαπολύοντας βαρύγδουπες δηλώσεις και άλλα γραφικά».

Απαντώντας στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργο Τσίπρα, που έκανε λόγο για «λογική αρχοντοχωριάτη» και για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της Κυβέρνησης ότι με τις φρεγάτες «κλειδώνει» το Αιγαίο απέναντι στις τουρκικές απειλές, η κ. Αραμπατζή τόνισε ότι «οι θρασύτατες αυτές φράσεις προσβάλλουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες επέδειξαν επιχειρησιακή ετοιμότητα και φρόνημα όλα αυτά τα χρόνια και αξίζουν μόνο τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας. Όπως τον σεβασμό μας αξίζουν και οι θυσίες του ελληνικού λαού, οι κόποι του, που επιτρέπουν την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διασφάλιση της σταθερότητας, της ασφάλειας, της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων, της τόνωσης της εθνικής μας αυτοπεποίθησης».

Για τα RAFALE

Αναφορικά με την καταψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ της αγοράς των έξι επιπλέον Rafale, σημείωσε: «Ψάχνετε επιχειρήματα για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και τη διγλωσσία σας, όπως όταν επιδείξατε άλλο ένα παράφωνο “ΑΠΩΝ” κατά την τελετή παράδοσης των πρώτων μαχητικών Rafaleστην Τανάγρα, με θλιβερές δικαιολογίες και αναρτήσεις στο Facebook. Και όταν και τα τελευταία φύλλα συκής εκλείπουν, επιστρατεύετε την κινδυνολογία και τη δήθεν σώφρονα δημοσιονομική σας προσέγγιση, σαν αυτή, που έκανε τον εισηγητή σας να ισχυριστεί ότι τα έξι επιπλέον Rafale, που προμηθεύεται η χώρα μας, σε πλήρη συμφωνία με τον δεκαπενταετή σχεδιασμό της νέας Δομής Δυνάμεων, μπορεί δήθεν να οδηγήσουν στην χρεοκοπία της χώρας. “Δεν κατανοούμε τη σκοπιμότητα της δημοσιονομικής επιβάρυνσης” είπε ο Αρχηγός σας, από αυτό το βήμα. Προφανώς για σας η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός, όπως είπατε και νωρίτερα, αλλά είναι σίγουρα αυτοσκοπός και δευτέρα φύση σας ο λαϊκισμός και οι παροχές χωρίς αντίκρισμα».

Τέλος, τονίζοντας πως η εποχή είναι δύσκολη και οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες πολλές, ενώ η ευθύνη απέναντι στη χώρα και στις επόμενες γενιές τεράστια, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει το Νομοσχέδιο με ένα εθνικό «ΝΑΙ», χωρίς μιζέρια και μικροκομματικές σκοπιμότητες: «Τώρα είναι η ώρα να στείλουμε μήνυμα ενότητας κι αισιοδοξίας. Τώρα είναι η ώρα να είμαστε όλοι μαζί στο εθνικό μέτωπο. Μην θυσιάζετε το εθνικό στον βωμό του κομματικού και των ξεπερασμένων ιδεοληψιών, που σας καταδιώκουν».

TAGS: