«Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις»

Φωτεινή Αραμπατζή στον ΑΝΤ1:

«Η πανδημία είναι ο κοινός εχθρός και δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις γύρω από την υγεία των πολιτών»

«Η Κυβέρνηση διαχειρίζεται με ισχυρά αντανακλαστικά και σύνεση την πρωτοφανή υγειονομική κρίση»

Στην αδιαμφισβήτητη δημοσκοπική κυριαρχία της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη το πρωί της Δευτέρας, 15 Νοεμβρίου επισημαίνοντας, με αφορμή την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής», πως η υπεροχή της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζεται μετά από δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης, γεγονός πρωτοφανές-και παρά τα αλλεπάλληλα και «δύσκολα μέτωπα», που καλείται να διαχειριστεί.

Όσον αφορά στην ερώτηση για εκλογές το 2022, επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση του Πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος τη τετραετίας ενώ απαντώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο (ΑΥΓΗ online) περί συνεργασίας με την Ελληνική Λύση η κ. Αραμπατζή είπε με νόημα: «Νόμιζα ότι την ερώτηση την απευθύνετε στον κ. Μπάρκα και στον ΣΥΡΙΖΑ» αναφερόμενη βεβαίως στο πρόσφατο παρελθόν της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Πάνο Καμμένο και υπενθύμισε τις επανειλημμένες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η ΝΔ είναι η επόμενη αυτοδύναμη Κυβέρνηση.

Σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας, η κ. Αραμπατζή τόνισε πως η Κυβέρνηση διπλασίασε τις ενεργές κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, από 557, που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, σε 1.039 και συνολικά σε 1.277 με την διάθεση αυτών του Στρατού και των ιδιωτικών κλινικών ενώ προχώρησε σε προσλήψεις συνολικά 12.000 ατόμων επικουρικού προσωπικού, προκηρύσσοντας, με ιδιαίτερα ισχυρά κίνητρα, θέσεις ιατρών, ειδικοτήτων «πρώτης γραμμής» σε σχέση με τον κορωνοϊό προκειμένου να ενισχύσουν το σύστημα υγείας τώρα, που πιέζεται περισσότερο από το νέο κύμα της πανδημίας.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της στην προσφορά των υγειονομικών κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης λέγοντας πως υπερέβαλαν εαυτούς και επέδειξαν ζήλο και επάρκεια ενώ για την πολιτική αντιπαράθεση που «πυροδοτεί» ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση ανέλαβε το όποιο “πολιτικό κόστος” προκειμένου να διαχειριστεί με σύνεση, επάρκεια και προνοητικότητα την υγειονομική κρίση. Η πανδημία του κορωνοϊού είναι ο κοινός εχθρός και πρέπει να μας βρίσκει όλους συστρατευμένους απέναντί της, γι’ αυτό και δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις γύρω από αυτό το τόσο σοβαρό θέμα».

TAGS: