«Το είπαμε, το νομοθετούμε! Οι εξαγγελίες της ΔΕΘ νόμος του κράτους!»

«Συνέπεια, συνέχεια, αξιοπιστία!»

22/09/2022

 

Στη συνέπεια και στην αξιοπιστία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που νομοθετεί άμεσα ό,τι εξαγγέλει αναφέρθηκε στην Ομιλία της, στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό.

Μιλώντας για την άμεση εφαρμογή των νέων μέτρων στήριξης των εισοδημάτων, που ο Πρωθυπουργός δύο εβδομάδες πριν εξήγγειλε στη ΔΕΘ, τόνισε ότι ο δείκτης συνέπειας και αξιοπιστίας έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς την παράδοση, που για πολλά χρόνια υπήρχε -πλην εξαιρέσεων- στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία οι πολιτικοί αρχηγοί και οι Πρωθυπουργοί εξήγγελλαν μέτρα, που κατά το μάλλον ή ήττον δεν υλοποιούνταν:

«Σε αντίθεση με το “λέω – ξελέω”, εμείς ό,τι λέμε το κάνουμε πράξη, με συνέχεια, σταθερότητα, συνέπεια λόγων και έργων. Όχι “ΘΑ”, λοιπόν, σαν αυτά που ακούσαμε με περίσσεια ανευθυνότητα, για άλλη μια φορά από τον Αλέξη Τσίπρα προχθές, αλλά άμεσες πράξεις υλοποίησης των εξαγγελιών, που αφορούν και ανακουφίζουν όλους τους συμπολίτες μας. Με μέτρα κοστολογημένα και όχι μέτρα “πυροτεχνήματα”, που θα μας γύριζαν στις εποχές του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και των μνημονίων».

Ειδικότερα, η κυρία Φωτεινή Αραμπατζή λέγοντας εμφατικά «το είπαμε και το νομοθετούμε σήμερα» αναφέρθηκε:

  • στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενός ακόμα κατάλοιπου της μνημονιακής περιόδου, καθώς καταργείται για πάντα και για όλους -δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και συνταξιούχους- η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, ανακουφίζοντας έτσι σχεδόν 3.000.000 φορολογούμενους.
  • στην αύξηση της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στα 300 εκ. ευρώ, υπενθυμίζοντας πως η Κυβέρνηση το είχε αυξήσει τον χειμώνα του 2019-2020 από τα 84 εκ. στα 149 εκ. ευρώ και πέρυσι ακόμη περισσότερο, στα 174 εκ. ευρώ. Ανέφερε μάλιστα, αντικρούοντας την δήθεν κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ, πως «το 2014 η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου διέθεσε συνολικά 210 εκ. ευρώ και ήταν τότε, που οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος διαμαρτύρονταν για τα μαγκάλια και κατέθεταν τροπολογίες για μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και που, όταν αναλάβατε τη διακυβέρνηση το πετσοκόψατε, το 2017, μόλις στα 47 εκατομμύρια ευρώ! Σήμερα λοιπόν αυξάνουμε τα 174 σε 300 εκ. ευρώ και τα κριτήρια διευρύνονται, ώστε να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκ. νοικοκυριά».
  • στην επέκταση εξαίρεσης από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για γεωργούς αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αυξάνουν τις θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, τονίζοντας πως «από την ημέρα, που η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, τα έτη 2019, 2020 και 2021 οι γεωργοί μας (αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς) δεν πλήρωσαν τέλος επιτηδεύματος, καθώς είχε ανασταλεί, η καταβολή του».
  • στην περαιτέρω στήριξη των φοιτητών, με αύξηση του στεγαστικού επιδόματος από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ και ακόμη περισσότερο, στα 2.000 ευρώ ανά άτομο, αν οι δικαιούχοι φοιτητές, αποφασίσουν να συγκατοικήσουν στην ίδια μισθωμένη κατοικία.

Όπως επισήμανε μάλιστα η κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, πέρα αυτών έρχεται η νομοθέτηση και άλλων μέτρων για την αύξηση των συντάξεων μετά από πολλά χρόνια, την επιπλέον αύξηση του κατώτατου μισθού , την αύξηση της αμοιβής των γιατρών του ΕΣΥ.

«Όλα αυτά απαντούν στην τραγική και απέλπιδα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μας εμφανίσει ως σκληρούς νεοφιλελεύθερους» τόνισε με νόημα και συμπλήρωσε: «αλλά όχι, Κυρίες και Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ! Είμαστε η παράταξη με τα βαθιά λαϊκά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, με τα βαθιά λαϊκά και κοινωνικά ερείσματα γι’ αυτό και για εμάς δεν υπάρχει οικονομία χωρίς την κοινωνία! Γι’ αυτό και από την εκλογή της, αυτή η Κυβέρνηση παρά τις μείζονες, επάλληλες και πρωτοφανείς κρίσεις, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, μειώνοντας όχι έναν, όχι δύο αλλά 68 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές! Και με την κοινωνία όρθια και μια Κυβέρνηση σταθερή, που αψηφά το πολιτικό κόστος, θα ξεπεράσουμε κι αυτόν τον δύσκολο ενεργειακά, χειμώνα».

Ολοκληρώνοντας της ομιλία της, η κυρία Φωτεινή Αραμπατζή χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να συνεχίζει να τάζει μέτρα ανεδαφικά και παντελώς ανεφάρμοστα.

«Ευτυχώς, στον αντίποδα» κατέληξε «υπάρχει μια Κυβέρνηση σοβαρή, μετρημένη, φιλοπρόοδη και κοινωνικά δίκαιη. Μια Κυβέρνηση, που συναισθάνεται την ευθύνη της αποστολής της στη διαχείριση μιας απαιτητικής, δύσκολης, ανατρεπτικής παγκόσμιας συγκυρίας. Κι αυτή την Κυβέρνηση θέλουν οι Έλληνες πολίτες. Θέλουν συνέπεια, συνέχεια, σιγουριά, σχέδιο, αποτελεσματικότητα, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ! Θέλουν μια αυτοδύναμη Ελλάδα, που δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά πίσω στην περίοδο της ανυποληψίας, της εποπτείας και της εξάρτησης».

 

 

TAGS: