«Ο Πρωθυπουργός, με τις εκλογές το 2023, προτάσσει την πολιτική σταθερότητα της χώρας»

«Αλά καρτ η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο πρωθυπουργός προτάσσει την πολιτική σταθερότητα της χώρας γι’ αυτό και  ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» τόνισε από τον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, το πρωί της Παρασκευής.

Στην αντιπαράθεσή της με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο έκανε λόγο για «αλά καρτ παρουσίαση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων» από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και χαρακτήρισε τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, «παράγοντα πολιτικής αστάθειας». 

Σχολιάζοντας την τελευταία δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ και της PULSE, που εμφανίζει τη ΝΔ με ποσοστό 34% και 8 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως η Κυβέρνηση, παρά τις αλλεπάλληλες, παράλληλες  και μείζονες κρίσεις, που αντιμετωπίζει και διαχειρίζεται , συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, την ίδια ώρα,  που ο Πρωθυπουργός είναι με διαφορά πρώτος στην προτίμηση των πολιτών, ως προς τους ποιοτικούς δείκτες και ως προς την εμπιστοσύνη  στην διαχείριση των κρίσεων. 

Ιδιαίτερα για το «στοπ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκλογολογία της τελευταίας περιόδου, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός είναι ένας άνθρωπος, που σέβεται βαθιά τους θεσμούς και θέλει να ολοκληρώσει, όπως οι θεσμοί επιβάλλουν, την πρώτη τετραετία, για την οποία τον εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός: «Ο ίδιος, άλλωστε, ξεκαθάρισε πως αναλαμβάνει το πολιτικό ρίσκο της διαχείρισης ενός δύσκολου χειμώνα κι αυτό περιποιεί τιμή στον ίδιο και την Κυβέρνηση. Γιατί, πραγματικά, τι θα περιμέναμε με τα συνήθως συμβαίνοντα στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα; Έναν πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας πανθομολογούμενης και οξείας κρίσης, να προτιμήσει, ενδεχομένως, να “αποδράσει” με την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, “κεφαλαιοποιώντας” τη σημαντική διαφορά στα ποσοστά, που καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις».

TAGS: