«Η Ελλάδα με την Κυβέρνηση της ΝΔ έχει ανακτήσει τον έλεγχο στο μεταναστευτικό»

«Άθλιες οι κατηγορίες για το ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

08/06/2022

«Η αποτελεσματική και δημοκρατική φύλαξη των συνόρων μας στα νησιά και στον Έβρο είναι η δική μας απάντηση στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τον Ερντογάν» διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να υιοθετεί τις αθλιότητες της τουρκικής προπαγάνδας.

Στη χθεσινή συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου η Σερραία Βουλευτής απόρησε με την απαξιωτική στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι στην μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης, όταν μάλιστα η ίδια έχει ένα τόσο «βαρύ» κυβερνητικό βιογραφικό: «με τις εικόνες ντροπής, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην Ειδομένη, στη Μόρια, στο Βαθύ της Σάμου, με τις αλήστου μνήμης δηλώσεις ότι “λιάζονται και εξαφανίζονται” της κυρίας Χριστοδουλοπούλου,  ότι “η θάλασσα δεν έχει σύνορα” και “το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια”, πάει πολύ να μιλάτε εσείς για “μαύρη βίβλο” της μεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, να μιλάτε για παραβίαση δικαιωμάτων, για push back, για πτώματα στον Έβρο και τα νησιά. Γιατί, με τέτοιες δηλώσεις θίγετε ουσιαστικά την ίδια τη χώρα».

Η κ. Φωτεινή Αραμπατζή στηλίτευσε την αντεθνική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε αθλιότητες τα όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση, που διοργάνωσε τον περασμένο Μάιο ο ευρωβουλευτής του κ. Στέλιος Κούλογλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ομιλητή τον κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλο, ο οποίος κατηγόρησε το ελληνικό Λιμενικό Σώμα πως αντί να διασώζει ανθρώπους, τους πνίγει και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια ξεκάθαρη στάση: «Επειδή αυτό πάει πολύ, θέλω να μας πείτε αν συμφωνείτε μ’ αυτές τις απαράδεκτες κατηγορίες και αν καταδικάζετε το γεγονός πως ο κ. Κούλογλου δεν άρθρωσε λέξη. Γι’ αυτές τις αθλιότητες δεν υπάρχει ενδιάμεσος δρόμος και πρέπει να τοποθετηθείτε. Τις συμμερίζεστε ή τις καταδικάζετε; Και να μας πείτε, τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, τους θεωρείτε διασώστες ή εγκληματίες;  Υιοθετείτε όσα λέει εις βάρος μας η τουρκική προπαγάνδα;».

 

Μείωση των ροών, οικονομική ενίσχυση των νησιών

Αναφερόμενη στην ομαλή κατάσταση που επικρατεί πλέον στις δομές, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ οι κάτοικοι της Μυτιλήνης και της Σάμου, που η ίδια είχε επισκεφθεί το καλοκαίρι του 2016 ως Τομεάρχης Τουρισμού, υπέφεραν, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή υπογράμμισε ότι οι τοπικές κοινωνίες που ήρθαν αντιμέτωπες με τη μεταναστευτική κρίση υποστηρίχθηκαν και ενισχύθηκαν  οικονομικά, καθώς 40 Δήμοι και Νομικά Πρόσωπα σε αυτά τα νησιά έχουν λάβει ενισχύσεις συνολικού ύψους  63.542.308,01 € με τη μορφή ενιαίων τελών, ως αποζημιώσεις και έκτακτες επιχορηγήσεις, με χρήματα από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Όσο κι αν θέλετε να συγκρούεστε με ορμή με την πραγματικότητα, δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε το γεγονός ότι ενώ η Ευρώπη βιώνει αύξηση των ροών κατά 57%, η Ελλάδα έχει ανακτήσει τον έλεγχο και δεν αποτελεί πλέον κύρια πύλη εισόδου. Σας αρέσει, δεν σας αρέσει, η χώρα μας κατάφερε να μειώσει τις συνολικές ροές από 72.422 το 2019 σε 8.745 το 2021, μια μείωση δηλαδή της τάξης του 88,8%.

Είναι οι χαμηλότερες ροές της δεκαετίας και πλέον τα σύνορά μας φυλάσσονται με σεβασμό στο διεθνές και στο ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά φυλάσσονται και με ασφάλεια, με δικαιοσύνη, φυλάσσονται αποτελεσματικά» επισήμανε.

Όσο για τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ για «φράχτες της ντροπής», η κ. Φωτεινή Αραμπατζή τόνισε: «Ξεχνάτε ότι ο φράχτης αυτός αποτέλεσε ένα σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση του υβριδικού πολέμου, που δέχτηκε η χώρα μας τον Μάρτιο πριν από δύο χρόνια από την Τουρκία στον Έβρο. Ξεχνάτε ότι αυτός ο “φράχτης της ντροπής”, όπως τον χαρακτηρίζατε, συνέβαλε αποφασιστικά στο να αποτραπούν τα σχέδια Ερντογάν για την εισβολή χιλιάδων μεταναστών στα ελληνικά σύνορα. Μην μας κουνάτε λοιπόν το δάχτυλο και μην μας κάνετε μαθήματα σε ένα θέμα, στο οποίο έχετε αποτύχει παταγωδώς».

 

Ίδια μέτρα και ίδια σταθμά για όλους

Αναφορικά με τις απαράδεκτες αναφορές του πρώην Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Βίτσα ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ κάνει επιλεκτική διαχείριση των ροών, η Σερραία Βουλευτής σημείωσε: «Είναι πραγματικά λυπηρό να λέτε ότι η χώρα έχει άλλα μέτρα και σταθμά για τους Σύρους, τους Αφγανούς, τους Αφρικανούς και άλλα μέτρα και σταθμά για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Για την Κυβέρνηση μας οι άνθρωποι δεν ξεχωρίζουν με βάση το χρώμα ή τη θρησκεία τους. Έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις» και πρόσθεσε: «Έτσι όπως το θέτετε είναι σαν να λέτε ότι δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε με ευαισθησία τους χιλιάδες ανθρώπους που ξεσπιτώνονται για να αντιμετωπίσουν τον παράλογο πόλεμο, που τους κήρυξε η Ρωσία» ενώ αναρωτήθηκε: «Δεν θα έπρεπε να πείτε ένα “μπράβο” στην ελληνική κοινωνία, που επέδειξε φιλόξενα αισθήματα απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες και στην Κυβέρνηση, βεβαίως, που επέδειξε τέτοια αντανακλαστικά στην υποδοχή και στη φιλοξενία τους;».

Ενισχυμένες και αξιόμαχες οι Ένοπλες Δυνάμεις

Τέλος, αναφορικά με το πώς η Κυβέρνηση υπερασπίζεται τα σύνορα της πατρίδας μας η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, αφού ξεκαθάρισε πως «μαθήματα από εσάς δεν δεχόμαστε» και υπενθύμισε την μίζερη και μικρόψυχη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι στην πρόσφατη, ιστορική επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τόνισε ότι «η Ελλάδα, με  εθνική αυτοπεποίθηση απαντά στις προκλήσεις των Τούρκων. Διεθνοποιεί παντού τις παράλογες διεκδικήσεις του Ερντογάν, ενημερώνει τους συμμάχους και τους εταίρους για τους ανιστόρητους χάρτες της “γαλάζιας πατρίδας” και ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της για να είναι αξιόμαχες και πανέτοιμες να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία της πατρίδας και κάθε σπιθαμή ελληνικού εδάφους».

TAGS: