«Είμαι περήφανη γιατί η ΝΔ και προσωπικά ο Κ. Μητσοτάκης πολέμησε με συνέπεια τον τοξικό λαϊκισμό και τις θλιβερές του συνέπειες»

Φωτεινή Αραμπατζή από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ

Τη νέα παραγωγική Ελλάδα, που μετά από 10 χρόνια κρίσης ξαναεμπιστεύεται την πολιτική και επιστρέφει, έτοιμη να δημιουργήσει νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αξιώνοντας ασφάλεια, νομιμότητα σε μια χώρα αξιοπρεπή και υπολογίσιμη  στο διεθνές περιβάλλον έναντι του τοξικού, συριζαϊκού λαϊκισμού έθεσε στο επίκεντρο της ομιλίας της η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, στο 13ο Συνέδριο του κόμματος, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου.

Η κ. Αραμπατζή απευθυνόμενη στους συνέδρους χαιρέτισε την καταλυτική δύναμη που δίνουν στο κόμμα και τόνισε πως χάρη στη στήριξή τους η Νέα Δημοκρατία έγινε Κυβέρνηση του τόπου, στις 7 Ιουλίου: «Μια Κυβέρνηση για την οποία όλοι είμαστε περήφανοι. Μια Κυβέρνηση που για πρώτη φορά εκπλήσσει ευχάριστα όλους τους πολίτες γιατί εφαρμόζει όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά και μάλιστα με ρυθμούς, που δεν έχουν προηγούμενο».

«Νικήσαμε, αλλά ο πόλεμος κατά του λαϊκισμού δεν τελειώνει ποτέ. Σε όλες αυτές τις συμπεριφορές εμείς αντιτάσσουμε την αλήθεια μας, το σχέδιό μας και είμαι περήφανη, γιατί η παράταξη μας και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολέμησε με συνέπεια αυτό τον λαϊκισμό» είπε η Σερραία Υφυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε στο τέλος μιας εποχής έντονου διχασμού και ακραίου λαϊκισμού. Τί δεν ακούσαμε, στ’ αλήθεια τα προηγούμενα χρόνια! Μας βάφτισαν ακροδεξιούς και φασίστες επειδή πιστεύαμε και πιστεύουμε στην πατρίδα και στην ιστορία της και επειδή θέλουμε να την προστατεύσουμε από κάθε σφετεριστή. Μας είπαν ακραίους νεοφιλελεύθερους κινδυνολογώντας ότι θα κόψουμε επιδόματα και θα μειώσουμε μισθούς και συντάξεις. Έμειναν με τα ψέματά τους και με τον τοξικό λαϊκισμό τους».

Η κ. Φωτεινή Αραμπατζή αναφέρθηκε στις αμετανόητες συμπεριφορές του ΣΥΡΙΖΑ, που χωρίς αφήγημα και με ένα βεβαρημένο πολιτικό παρελθόν επενδύει ξανά και ξανά στον κοινωνικό διχασμό και τόνισε πως η ΝΔ δεν πρέπει να του επιτρέψει να βρει ξανά πολιτικά «καύσιμα»: «Είναι το χθες και είμαστε το αύριο. Είναι το παρελθόν και είμαστε το μέλλον. Είναι ο εκφραστής της ξεπερασμένης, μίζερης, παρασιτικής κρατικοδίαιτης Ελλάδας. Είμαστε οι εκφραστές της σύγχρονης Ελλάδας της προόδου, του ορθού λόγου, της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης για όλους».

Για το νέο ξεκίνημα της χώρας, η Υφυπουργός τόνισε πως το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου «το μέλλον αρχίζει τώρα» δεν είναι απλά ένα σύνθημα αλλά η νέα πραγματικότητα και για την Ελλάδα και για τη Νέα Δημοκρατία.

Άλλωστε όπως είπε: «Το 25% των συνέδρων είναι ηλικίας από 25 έως 34 ετών. Οι νέοι επιστρέφουν και ασχολούνται ξανά με την πολιτική γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο δυναμικής επικοινωνίας μαζί τους, πίστεψε σε αυτούς, τους εμπιστεύτηκε. Σε αυτούς τους νέους στηριζόμαστε και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να μετασχηματίσουμε επιτέλους τη Γεωργία σε ένα σύγχρονο και αξιοζήλευτο επάγγελμα συνδυάζοντας τη νέα ψηφιακή εποχή και την τέταρτη τεχνολογική επανάσταση. Νέους αγρότες της υπαίθρου έτοιμους να ενστερνιστούν τις νέες καθαρές τεχνολογίες, την τεχνητή νοημοσύνη, το διαδίκτυο των πραγμάτων, τα δίκτυα 5G, την τεχνολογία blockchain, τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα και τις νέες μορφές συνεργασίας. Και η νέα ΚΑΠ, όπως τη σχεδιάζουμε, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά βάζοντας τους νέους γεωργούς στο επίκεντρο της  καινοτομίας, ώστε να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις με τα αναγκαία εργαλεία για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, της ανθεκτικότητας, της βιωσιμότητας, της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή».

Κλείνοντας η Σερραία Υφυπουργός τόνισε: «Το μέλλον αρχίζει τώρα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να εμποδίσει αυτό το νέο ξεκίνημα, δεν θα αφήσουμε κανέναν να γκριζάρει και να θαμπώσει την εικόνα μας. Δεν θα επιτρέψουμε στο ΣΥΡΙΖΑ να μας γυρίσει στο παρελθόν. Το μέλλον είστε όλοι εσείς, το μέλλον είναι η δυναμική Ελλάδα που δημιουργεί και πρωτοπορεί , το μέλλον είναι η Νέα Δημοκρατία!».