Choose the best hosting by reading users web host reviews. Get the best joomla host online.

Δελτία Τύπου

Φωτεινή Αραμπατζή από το 5ο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα: «Έτσι εγγυώμαστε στη ΝΔ την Ανάπτυξη στη Γεωργία. Φορολογικές ελαφρύνσεις, βέλτιστη αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων, μεταρρυθμίσεις»

Δημιουργήθηκε στις 21 Νοέμβριος 2017 Δημοσιευμένο στις 21 Νοέμβριος 2017 Προβολές: 7

23755412 1185856151546705 7231636211311889062 n

Για την επανεκκίνηση του πρωτογενούς τομέα, με κυρίαρχους άξονες τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας, τη βέλτιστη αξιοποίηση των κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων και τις ταχύτατες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, μίλησε  η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή από το βήμα του 5ου Προσυνεδρίου της ΝΔ για τους Αγρότες και την Ανάπτυξη, που διεξήχθη στη Λάρισα.

 

Η βουλευτής Σερρών στηλίτευσε την ιδεοληπτική, κυνική καταδίωξη του πρωτογενούς τομέα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που οδηγεί δυστυχώς  στην παραίτηση των αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας από περισσότερη παραγωγή, τη βαθμιαία εγκατάλειψη των δυναμικών καλλιεργειών και την ερήμωση της υπαίθρου.

 

Μίλησε δε για προσπάθεια  προλεταριοποίησης του αγροτικού κόσμου  από την Κυβέρνηση, απέναντι στην οποία η ΝΔ, και ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αντιτάσσει στοχευμένες κινητροδοτικές πολιτικές φορολογικής ελάφρυνσης και μείωσης του κόστους παραγωγής.

 

Τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 9% για εισόδημα μέχρι 10.000 Ευρώ κ για τους αγρότες, την επεξεργασία γενναίων κινήτρων για το προϊόν, που παραδίδεται στις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών.

 

«Κλειδί» για την ανάταξη της αγροτικής οικονομίας και τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως επισήμανε η κ. Αραμπατζή αποτελεί το «χτίσιμο» συλλογικοτήτων.

«Με ωφέλειες τόσο στις οικονομίες κλίμακος και στην ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής δύναμης, διάθεσης και τιμών των προϊόντων όσο και στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, όπου η χώρα μας υπολείπεται».

 

Πρωτεύουσας  σημασίας για τη ΝΔ είναι και η ταχύτατη και στοχευμένη ποιοτικά και στρατηγικά αξιοποίηση των πολύτιμων 5,9 δις ευρώ του ΠΑΑ 2014 -2020. Με ιδιαίτερη έμφαση στα Μέτρα και τις Δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, (Σχέδια Βελτίωσης, Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, Γνώση και Καινοτομία και Μεταποίηση), που 3 χρόνια μετά την έναρξη της προγραμματικής περιόδου, στέκουν δυστυχώς «αραχνιασμένα στα συρτάρια» της παρούσας Κυβέρνησης. Στερώντας πολύτιμα κεφάλαια, γνώση και προστιθέμενη αξία από τους παραγωγούς και την πραγματική οικονομία.

 

Η Τομεάρχης της ΝΔ μίλησε για παλινωδίες ακόμη και στα ελάχιστα Μέτρα του ΠΑΑ 2014 – 2020, που εδέησε η Κυβέρνηση να προκηρύξει, αναφέροντας χαρακτηριστικά το «φιάσκο της Βιολογικής Γεωργίας», που απέκλεισε συνολικά για πρώτη φορά όλους τους κτηνοτρόφους και όλους τους Γεωργούς, πλην των περιοχών Natura αλλά και τους επικινδύνους ερασιτεχνισμούς της με το Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, με την απίστευτη ταλαιπωρία των συνεχών παρατάσεων, των ενστάσεων και της εκκρεμότητας των 3.123 Επιλαχόντων Νέων Γεωργών.

 

Η κ. Αραμπατζή επέκρινε δε ιδιαίτερα την «λαϊκίστικη και ψηφοθηρική» απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής στο επάγγελμα από τα 10 χρόνια στα 3, η οποία «υπονομεύει το βασικό εργαλείο ανανέωσης του γηρασμένου αγροτικού μας πληθυσμού και την ενσυνείδητη παραμονή στο αγροτικό επάγγελμα, με όρους επιχειρηματικής προοπτικής».

 

Όσον δε αφορά  στις δήθεν απορροφήσεις κονδυλίων για τις οποίες υπερηφανεύθηκε ο Πρωθυπουργός προσφάτως από τη Λάρισα, η κ. Αραμπατζή ανέφερε ότι αποτελεί αποτέλεσμα εκτόξευσης των ανειλημμένων υποχρεώσεων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, που η ίδια η Κυβέρνηση προκάλεσε με τη στάση πληρωμών του πρώτου εξαμήνου του 2015.

 

Κυρίως όμως μίλησε για ρουσφετολογικό παιχνίδι φαυλότητας και επιδοματικής πολιτικής της Κυβέρνησης αναφορικά με τα κοινοτικά κονδύλια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της διανομής της εξισωτικής αποζημίωσης. «Μία επιδότηση, που δίνεται οριζόντια, εμπροσθοβαρώς και με μικροκομματικό πρόσημο (λίγα σε όλους), διαστρεβλώνοντας αφενός τη στρατηγική στόχευση της, για ενίσχυση της ορεινότητας και μειονεκτικότητας, αφετέρου αποδεικνύοντας στην πράξη την τυχοδιωκτική διαχείριση των κρατικών ταμείων».

 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Τομεάρχης του κόμματος  στην νέα πρόκληση της πρωτογενούς παραγωγής.  Την ανάπτυξη της Γνώσης, της Καινοτομίας, της Εκπαίδευσης. 

 

Κατηγόρησε δε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ακόμη και γι’ αυτό το κομβικό αναπτυξιακό μέτρο για την πρωτογενή παραγωγή, συρρίκνωσε στα 255 εκατ. ευρώ – και αυτά παγωμένα - τα δεσμευμένα 292 εκατ. ευρώ, που προβλέφθηκαν για πρώτη φορά για την Καινοτομία επί της πρόσφατης διακυβέρνησης της ΝΔ στον σχεδιασμό της νέας ΚΑΠ.

 

Αναφερόμενη στην απόλυτη αναγκαιότητα ανάδειξης του διαφορικού μας πλεονεκτήματος, στην ελληνική ορεινή κτηνοτροφία αιγοπροβάτων, η κ. Αραμπατζή τόνισε ότι η ΝΔ, έχει ως πρωτεύουσα προτεραιότητα την προώθηση των εμβληματικών μας προϊόντων, όπως το γάλα, το κρέας και η φέτα, με τη στήριξη Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, στοχευμένες ενισχύσεις κ αυστηροποίηση ελέγχων.

 

«Ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» τόνισε η κ. Αραμπατζή. Εκ βάθρων αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, με άξονες την ενίσχυση της ασφάλειας παραγωγών, με την συμπλήρωση της ιδιωτικής ασφάλισης, την προσθήκη ασφαλιζόμενων κινδύνων  αλλά και την επικαιροποίηση του Κανονισμού του Οργανισμού, με βάση τα σύγχρονα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής (πχ ξηρασία, ακαρπία, ζημιές από αγριόχοιρους, καύσωνας στην πατατοκαλλιέγεια, ασυνήθεις βροχοπτώσεις)

 

Και βέβαια, υπογράμμισε τη θεμελιακή αλλαγή της δημιουργίας ενός ισχυρού Εθνικού Αγροτικού Επιμελητηρίου, που θ’ αναλάβει το θεσμικό ρόλο της σοβαρής εκπροσώπησης των παραγωγών με την κρατική Αρχή, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και θα αποτελεί τον μοχλό προώθησης των προϊόντων μας, στις χώρες του Εξωτερικού, διασυνδέοντας έτσι την πρωτογενή μας παραγωγή με την ευρωπαϊκή και παγκόσμια Αγορά.

 

Την προηγούμενη των εργασιών του Προσυνεδρίου, η κ. Αραμπατζή συναντήθηκε με 43 φορείς όλου του φάσματος της πρωτογενούς παραγωγής της Θεσσαλίας, που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Λάρισας.

Φ. Αραμπατζή: Προγραμματική προτεραιότητα της ΝΔ η επένδυση στην καινοτομία. Απόδειξη η ενσωμάτωσή της στο ΠΑΑ 2014 – 2020

Δημιουργήθηκε στις 10 Νοέμβριος 2017 Δημοσιευμένο στις 10 Νοέμβριος 2017 Προβολές: 30

20171110 113409 hdr resized

Την πρωτεύουσα σημασία, που δίνει η ΝΔ στην ενσωμάτωση της Καινοτομίας στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και η προστιθέμενη αξία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και να μεγιστοποιηθεί το αγροτικό εισόδημα, υπογράμμισε η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φ. Αραμπατζή από το Βήμα του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Σερραία Βουλευτής, επισήμανε την πολυπαραγοντική διάσταση της Καινοτομίας και την εξάρτησή της από τη γνώση, την εκπαίδευση, τη συνεργασία και κυρίως την ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού.

Τόνισε δε ότι με οδηγό αυτούς τους άξονες, η ΝΔ ήδη από τον σχεδιασμό της Νέας ΚΑΠ 2014 – 2020, επί των ημερών της πρόσφατης διακυβέρνησης της, προορατικά προέταξε, για πρώτη φορά, τη Γνώση και την Καινοτομία τόσο στα εξειδικευμένα Μέτρα 01, 02 και 16 του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όσο και μία σειρά κινήτρων επιπλέον μοριοδότησης για όλα τα Μέτρα του ΠΑΑ, όταν οι δικαιούχοι θα ενσωμάτωναν καινοτομία.

Η Τομεάρχης της ΝΔ, στηλίτευσε τόσο την αδικαιολόγητη αβελτηρία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την προκήρυξη των σχετικών Μέτρων για την Καινοτομία στο νέο ΠΑΑ, όσο και την αναιτιολόγητη μείωση των δεσμευμένων κονδυλίων της Καινοτομίας από τα 292 στα 255 εκατ. ευρώ, που συνεπάγεται επιπλέον «διαφυγόντα κέρδη» σε μια αγροτική οικονομία, που υπερφορολογείται και υπερεισφορολογείται.

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε, η Κυβέρνηση αναλώνεται σε μια ευκαιριακή, οριζόντια και άσκοπη επιδοματική πολιτική στο Μέτρο για τους Νέους Αγρότες, μειώνοντας τον υποχρεωτικό χρόνο παραμονής τους στο επάγγελμα από τα 10 χρόνια, που είχε οριοθετηθεί ως κριτήριο επί ΝΔ, στα 3, υπονομεύοντας τη ζητούμενη ηλικιακή ανανέωση και τη μακροπρόθεσμη ενασχόληση των Νέων Γεωργών με τον κλάδο. Ενώ αφήνει στα «συρτάρια» το ενισχυτικό για την ανάπτυξη της καινοτομίας Μέτρο 09 για τις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών.

Η κ. Αραμπατζή επισήμανε ότι η Καινοτομία και η Γνώση στην αγροτική παραγωγή, δεν είναι αυτοσκοπός αλλά πρέπει να υπηρετούν την αποτελεσματικότητα και την επιχειρηματική ανταποδοτικότητα.

Με κυρίαρχους στόχους την αύξηση της παραγωγικότητας και της στρεμματικής απόδοσης, τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη μείωση των εργατοωρών απασχόλησης, τη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του καλλιεργούμενου προϊόντος, την προστασία της παραγωγής από τις καιρικές συνθήκες και τα σύγχρονα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, η εισαγωγή της Γεωργίας Ακριβείας (δορυφορική πλοήγηση - διαδίκτυο) της Ευφυούς Γεωργίας, (επιστημονικές μετρήσεις, με αισθητήρες, drones και δορυφόρους) αλλά και της ψηφιοποίησης  του γεωργικού τομέα και του συστήματος διακυβέρνησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, είναι το νέο διαμορφούμενο πλαίσιο με το οποίο πρέπει να εξοικειωθεί ο αγροτικός κόσμος της χώρας. Μόνον έτσι, θα κερδηθεί η μάχη της ανταγωνιστικότητας, με την μοναδικότητα των προϊόντων αφενός και τη μείωση του κόστους παραγωγής, από την υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων, αφετέρου.

Η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε στη δέσμευση της ΝΔ – όπως αυτή εκφράστηκε επανειλημμένως από τον Πρόεδρό της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη - για ένα νέο Πρότυπο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με ισχυρούς επαγγελματίες, επιστήμονες αγρότες και ισχυρές Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών. Σε μια πολιτική εξάντλησης όλων των αναπτυξιακών εργαλείων, σε μια φιλική φορολογική πολιτική, με ισχυρά φορολογικά κίνητρα για την περαιτέρω ενθάρρυνση των αγροτικών εταιρικών συμπράξεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η ενθάρρυνση της καινοτομίας, αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της πολιτικής της ΝΔ.

 

FacebookTwitterYoutubeBlogger
Design by WebConstruction