Choose the best hosting by reading users web host reviews. Get the best joomla host online.

Δελτία Τύπου

«Απ’ έξω» εκατοντάδες βαμβακοπαραγωγοί από τη συνδεδεμένη βάμβακος λόγω της προχειρότητας του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δημιουργήθηκε στις 02 Απρίλιος 2018 Δημοσιευμένο στις 02 Απρίλιος 2018 Προβολές: 70

vamvaki

Τον προσωρινό αποκλεισμό εκατοντάδων βαμβακοπαραγωγών από την πληρωμή της Ειδικής Ενίσχυσης των 74 ευρώ ανά στρέμμα και τον συνεπαγόμενο κίνδυνο απώλειας της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου λόγω προχειρότητας του ΟΠΕΚΕΠΕ, στηλιτεύει η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε Ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

 

Η Σερραία βουλευτής, σημειώνει ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στην προσπάθειά του να περαιώσει γρήγορα τις πληρωμές των συνδεδεμένων εν όψει του Πάσχα, προχώρησε στις σχετικές διαδικασίες χωρίς να έχει λάβει ακόμα, ως οφείλει: 

Τα πορίσματα για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου από τον ΕΛΓΑ και σε αρκετές περιπτώσεις, τα πρακτικά των Περιφερειακών Επιτροπών για ζημιές από το πράσινο σκουλήκι.  

 

Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες βαμβακοπαραγωγοί στερούνται χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα τη συνδεδεμένη καθώς εμφανίζονται ότι δεν έπιασαν την ελάχιστη στρεμματική απόδοση (πλαφόν), ενώ λόγω προβλημάτων και στην τηλεπισκόπηση, εμφανίζονται, λανθασμένα, να μην έχουν φυτρωμένα με βαμβάκι στρέμματα.

 

Όπως επισημαίνει η κ. Αραμπατζή, η προχειρότητα και η βιασύνη του ΟΠΕΚΕΠΕ, πλήττει τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων των άδικα αποκλεισθέντων παραγωγών. Καθώς, όχι μόνο δεν θα έχουν την απαραίτητη οικονομική ανάσα της ειδικής ενίσχυσης, προκειμένου να προμηθευτούν τα αναγκαία για την σπορά εφόδια στο ξεκίνημα της καλλιεργητικής περιόδου αλλά ακόμη και τώρα, αν υποβάλουν ένσταση, δεν υπάρχει περίπτωση, έστω και αν δικαιωθούν, να πιστωθούν σε αυτούς τα χρήματα πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι. 

 

Αναλυτικά, η κατατεθείσα Ερώτηση της κ. Αραμπατζή έχει ως εξής:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Βουλευτής Ν. Σερρών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

02-04-2018

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κ. Βαγγέλη Αποστόλου

 

 

Θέμα: «Πετάγονται έξω» από την πληρωμή της Ειδικής Ενίσχυσης Βάμβακος εκατοντάδες καλλιεργητές χωρίς δική τους υπαιτιότητα

 

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Ανάστατοι είναι εκατοντάδες βαμβακοπαραγωγοί σε ολόκληρη τη χώρα, που ενώ δικαιούνται την ειδική ενίσχυση βάμβακος, «πετάχτηκαν έξω» από τις πληρωμές, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην προσπάθειά του να περαιώσει γρήγορα τις πληρωμές των συνδεδεμένων εν όψει του Πάσχα, προχώρησε στις σχετικές διαδικασίες χωρίς να έχει λάβει ακόμα – ως οφείλει - τα πορίσματα για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου από τον ΕΛΓΑ και χωρίς επίσης να λάβει υπ’ όψιν, σε αρκετές περιπτώσεις, τα πρακτικά των Περιφερειακών Επιτροπών για ζημιές από το πράσινο σκουλήκι.  

Με συνέπεια ν’ αφήσει απλήρωτους τους βαμβακοπαραγωγούς, καθότι εμφανίζονται ότι δεν έπιασαν την ελάχιστη στρεμματική απόδοση (πλαφόν).

 

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες βαμβακοπαραγωγοί, δεν μπορούν να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, που δικαιούνται και εξ αιτίας προβλημάτων στην τηλεπισκόπηση.

Καθώς σε πολλές περιπτώσεις, το «σάρωμα» του δορυφόρου στα χωράφια είναι προβληματικό, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται λανθασμένα, μη φυτρωμένα με βαμβάκι στρέμματα.

 

Ως εκ τούτου, οι αδικούμενοι παραγωγοί, που χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα δεν λαμβάνουν τα ποσά της ενίσχυσης σε μία περίοδο μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη για την οικονομική τους επιβίωση, βρίσκονται σε πολύ δυσμενή θέση στο ξεκίνημα της καλλιεργητικής περιόδου, αφού θα δυσκολευτούν να προμηθευτούν τα αναγκαία για την σπορά εφόδια. Καθώς ακόμη και τώρα αν υποβάλουν ένσταση για την διεκδίκηση των οφειλόμενων, πέραν της επιπρόσθετης ταλαιπωρίας και των νέων εξόδων, δεν υπάρχει περίπτωση, ακόμη και αν δικαιωθούν, να πιστωθούν σε αυτούς τα χρήματα πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Κατόπιν τούτων, και με δεδομένο ότι:

 

Η ειδική ενίσχυση των 74 ευρώ ανά στρέμμα αποτελεί μία πολύτιμη οικονομική ανάσα για τους βαμβακοπαραγωγούς, προκειμένου να διασφαλίσουν την επιβίωση των εκμεταλλεύσεών τους, την ώρα που πλήττονται από τις υφεσιακές Κυβερνητικές πολιτικές της πνιγηρής φορολόγησης, των δυσβάσταχτων ασφαλιστικών εισφορών και της εκτίναξης του κόστους παραγωγής

 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 

Με ποιον τρόπο προτίθεστε να επιλύσετε ταχύτατα το εν λόγω ζήτημα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απώλειας της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου για τους βαμβακοπαραγωγούς, που χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα στερούνται την ειδική ενίσχυση;

 

Η ερωτώσα βουλευτής

 

Φωτεινή Αραμπατζή

 

 

 

 

Βουλευτής Σερρών ΝΔ

Την κάλυψη των κενών Οργανικών Θέσεων στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου, ζητά από τον Υπουργό Παιδείας η Φωτεινή Αραμπατζή

Δημιουργήθηκε στις 02 Απρίλιος 2018 Δημοσιευμένο στις 02 Απρίλιος 2018 Προβολές: 69

eidsxoleio

Να καλυφθούν οι κενές οργανικές  θέσεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στο 2θέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου, προκειμένου  να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019, ζητά με Ερώτησή της προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

 

Αφορμή, οι υπηρεσιακές εισηγήσεις στελεχών της Εκπαίδευσης και του ΚΕΔΥΥ Σερρών, οι οποίες και προτείνουν τη σύσταση 9 οργανικών θέσεων, (τριών, Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, πέντε, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και μιας, Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού), ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου του Ειδικού ρόλου της εν λόγω σχολικής μονάδας. 

 

Όπως σημειώνει η κ. Αραμπατζή, το Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει στην κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων, σταθμίζοντας τις ιδιαιτερότητες του Ειδικού Σχολείου (σχέσεις, που αναπτύσσονται μεταξύ μαθητών και διδασκόντων και ανάγκη διαφοροποίησης των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών όταν χρειάζεται, προκειμένου να διευκολυνθεί η παιδαγωγική ένταξη των μαθητών).

 

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι μέλημα κάθε ευνομούμενης κοινωνίας, οφείλει να είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση του συνόλου των πολιτών στη Δημόσια Εκπαίδευση και η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού προϊόντος σε όλες της βαθμίδες της, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και να αποτελεί το εφαλτήριο παραγωγής γνώσης και δημιουργίας.

 

Αναλυτικά, η κατατεθείσα Ερώτηση της κ. Αραμπατζή είναι η εξής:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Βουλευτής Σερρών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

30-03-2018

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

 

Προς

Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Κ. Κώστα Γαβρόγλου

 

Θέμα: Σύσταση οργανικών θέσεων στο 2/θέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου

 

Κύριε Υπουργέ,

Σε πρόσφατες δηλώσεις της πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου σας σχετικά με την Εκπαίδευση Ειδικής Αγωγής, αναφέρεται ότι η ενίσχυση και αναβάθμισή της καταλαμβάνει κορυφαία θέση στην ατζέντα της Κυβέρνησης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερης σημασίας είναι η ενίσχυση με το απαραίτητο Εκπαιδευτικό Δυναμικό του 2/Θ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου, που λειτουργεί για πρώτη φορά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2017 – 2018.

Σε υπηρεσιακές μάλιστα εισηγήσεις στελεχών της Εκπαίδευσης και του ΚΕΔΥΥ Σερρών προτείνεται  η σύσταση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού. 

  • Τριών οργανικών θέσεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) κλάδων ΠΕ 11.01, ΠΕ 16.50 και ΠΕ 19.50
  • πέντε οργανικών θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) κλάδων ΠΕ 21-26, ΠΕ 23, ΠΕ 25, ΠΕ 28, ΠΕ 30
  • και μιας οργανικής θέσης Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού κλάδου (ΕΒΠ) ΔΕ1.

 

Κατόπιν τούτων και επειδή:

Η κάλυψη των εν λόγω Οργανικών θέσεων, κρίνεται ως απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου

Οι ιδιαιτερότητες του Ειδικού Σχολείου, (οι σχέσεις, που αναπτύσσονται μεταξύ μαθητών και διδασκόντων, ανάγκη διαφοροποίησης των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών όταν χρειάζεται, προκειμένου να διευκολυνθεί η παιδαγωγική ένταξη των μαθητών) είναι δεδομένες

Μέλημα κάθε ευνομούμενης κοινωνίας, είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση του συνόλου των πολιτών στη Δημόσια Εκπαίδευση και η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού προϊόντος σε όλες της βαθμίδες της, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και να αποτελεί το εφαλτήριο παραγωγής γνώσης και δημιουργίας

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου την επόμενη σχολική χρονιά 2018-2019 το 2/θέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου, να λειτουργήσει με το σύνολο των οργανικών θέσεων που έχουν προταθεί για να συσταθούν;

 

Η ερωτώσα βουλευτής

 

Φωτεινή Αραμπατζή

 

 

 

Βουλευτής Σερρών ΝΔ

 

FacebookTwitterYoutubeBlogger
Design by WebConstruction