Choose the best hosting by reading users web host reviews. Get the best joomla host online.

Χωρίς ορισμό εκπροσώπου από τη Βουλή των Ελλήνων οι εκδηλώσεις εορτασμού στο Ρούπελ

Δημοσιευμένο στις 08 Απρίλιος 2019

 56358391 1576992279099755 3437663382444965888 n

 

8/4/2019

Θεσμική υποβάθμιση και στις φετινές εκδηλώσεις τιμής και μνήμηςΕπιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για την απουσία εκπροσώπου της Βουλής από τις εκδηλώσεις εορτασμού της 78ης επετείου της Μάχης στο Οχυρό Ρούπελ, την Κυριακή, 7 Απριλίου 2019, απέστειλε η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Η κυρία Αραμπατζή τονίζει ότι δυστυχώς αυτή δεν είναι η πρώτη αλλά η πολλοστή φορά, από την ανάληψη της διακυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά την οποία η Βουλή των Ελλήνων δεν αποστέλλει, όπως αρμόζει, επίσημο εκπρόσωπό της σε μια από τις σημαντικότερες επετειακές εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης της νεώτερης ιστορίας της χώρας μας. 

Επισημαίνει μάλιστα ότι η θεσμική αυτή απαξίωση προκαλεί το κοινό αίσθημα και προσβάλλει βάναυσα την ίδια την Ιστορία, αν αναλογιστεί κανείς  πως το Ρούπελ είναι η «ναυαρχίδα» των Οχυρών της Γραμμής Μεταξά και αποτέλεσε τον «κυματοθραύστη» των Γερμανών εισβολέων στη χώρα μας, τον Απρίλιο του 1941, όταν οι Έλληνες στρατιώτες αντιστάθηκαν γενναία τρεις ολόκληρες μέρες στις σιδηρόφρακτες ναζιστικές ορδές και επιβράδυναν την εκδήλωση της επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα» κατά της Ρωσίας.

Η Σερραία βουλευτής καλεί τον κ. Βούτση να απαντήσει για ποιο λόγο επαναλαμβάνεται και τί δηλώνει  η θεσμική αυτή υποβάθμιση και στις φετινές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης και πώς σκοπεύει, έστω και τώρα, να την αποκαταστήσει.

 Αναλυτικά , η επιστολή της κυρίας Αραμπατζή έχει ως εξής:

 

 

 

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Βουλευτής Σερρών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

8/4/2019

 

Προς

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Κον Νικόλαο Βούτση

 

 

Θέμα: «Χωρίς εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων και φέτος οι εκδηλώσεις εορτασμού της 78ης επετείου της Μάχης των Οχυρών στο Ρούπελ»

 

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

 

Με λύπη διαπίστωσα ότι για 5η συνεχή χρονιά από διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν εκπροσωπήθηκε ούτε και φέτος η Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις εορτασμού της 78ης επετείου της Μάχης στο Οχυρό Ρούπελ, την Κυριακή, 7 Απριλίου 2019.

 

Μια επέτειο – ορόσημο της σύγχρονης Ιστορίας της χώρας μας, αν αναλογιστούμε ότι η μάχη στο Ρούπελ, αλλά και στα Οχυρά «Λίσσε» και «Οχυρό» (πρώην «Ιστίμπεη») της Γραμμής Μεταξά αποτέλεσαν τον «κυματοθραύστη» των Γερμανών εισβολέων στη χώρα μας, τον Απρίλιο του 1941, όταν οι Έλληνες στρατιώτες αντιστάθηκαν γενναία τρεις ολόκληρες μέρες στις σιδηρόφρακτες ναζιστικές ορδές και επιβράδυναν την εκδήλωση της επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα» κατά της Ρωσίας. Το πόσο καταλυτική ήταν η συμβολή της μάχης στις μετέπειτα εξελίξεις, αποτυπώνεται πολύ χαρακτηριστικά στο υπ΄ αριθμ. 170 απόρρητο έγγραφο των αρχείων της Νυρεμβέργης «[…]Η επιβράδυνσις υπό της Ελλάδος της κατά της Ρωσίας επιθέσεως υπήρξεν ολεθρία δια τον αγώνα του Άξονος».

 

Ο ηρωισμός των υπερασπιστών του Οχυρού είναι παροιμιώδης, καθώς όταν οι Γερμανοί είχαν εισέλθει στο Ρούπελ, βρήκαν σε τοίχο γραμμένο με κιμωλία το μήνυμα: «Στις Θερμοπύλες σκοτώθηκαν οι 300, εδώ θα πέσουν οι 80», όσοι δηλαδή ήταν οι Έλληνες στρατιώτες, που επάνδρωναν τον συγκεκριμένο τομέα, ενώ η ηρωική φράση του Ταγματάρχη Γεώργιου Δουράτσου «Τα οχυρά δεν παραδίδονται αλλά καταλαμβάνονται» αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη γενναιότητας και ενδυνάμωσης του εθνικού μας φρονήματος, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας.

 

Ο Γερμανός συνταγματάρχης, μάλιστα, που παρέλαβε το Οχυρό, αφού είχε υπογραφεί μία ημέρα πριν, στις 9 Απριλίου του 1941, το σχετικό Πρωτόκολλο, έδωσε συγχαρητήρια στον Διοικητή και εξέφρασε τον θαυμασμό και την εκτίμησή του για την αντίσταση και την ανδρεία που επέδειξαν οι στρατιώτες, 44 εκ των οποίων έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα.

 

Κατόπιν τούτων και επειδή:

 

Η εκπροσώπηση εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ως ένδειξη απότισης φόρου τιμής είναι αυτονόητη υποχρέωση και η παράλειψή της αδικαιολόγητη θεσμική απαξίωση, που προσβάλλει όχι μόνο το κοινό αίσθημα και τον πατριωτισμό των Ελλήνων αλλά και την ίδια την Ιστορία

 

Η μάχη του Ρούπελ είναι από τις πλέον σημαντικές του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και της σύγχρονης ελληνικής μας Ιστορίας, που οφείλουμε ως Έθνος να τηρούμε αναλλοίωτη και ζωντανή τη μνήμη της, στο πέρασμα του χρόνου

 

 

 

Ερωτάσθε, Κύριε Πρόεδρε:

 

  1. 1.Για ποιο λόγο δεν εκπροσωπήθηκε και φέτος, στις εκδηλώσεις εορτασμού της 78ης επετείου της Μάχης στο Οχυρό Ρούπελ, την Κυριακή, 7 Απριλίου 2019, η Βουλή των Ελλήνων;
  2. 2.Τι δηλώνει αυτή η επαναλαμβανόμενη θεσμική υποβάθμιση;
  3. 3.Πώς σκοπεύετε έστω και τώρα να την αποκαταστήσετε;

 

 

 

Φωτεινή Αραμπατζή

 

Βουλευτής Σερρών ΝΔ

FacebookTwitterYoutubeBlogger
Design by WebConstruction