Choose the best hosting by reading users web host reviews. Get the best joomla host online.

Η δήθεν πρόθεση της Κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά προκαλεί κλαυσίγελω

Δημοσιευμένο στις 02 Απρίλιος 2019

vouli1

 

20/2/2019

Σκανδαλώδης και μοιραία η τροπολογία του ΥΠΑΑΤ για την παράταση στα σχέδια βόσκησης μέχρι το 2021

 

Πρόχειρο και προβληματικό χαρακτήρισε η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κυρία Φωτεινή Αραμπατζή το Νομοσχέδιο, με το οποίο η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ανάγκη εκσυγχρονισμού της διαδικασίας απόκτησης διπλωμάτων οδήγησης  αλλά και της θέσπισης αδιάβλητων διαδικασιών.

Η Σερραία βουλευτής, στην Ομιλία της κατά τη συζήτηση του σ/ν για το νέο σύστημα αδειών οδήγησης, ανέφερε ότι η ΝΔ τάσσεται ιστορικά, ιδεολογικά και διαχρονικά υπέρ των προσπαθειών διαφάνειας, η Κυβέρνηση ωστόσο αντιμετωπίζει προσχηματικά το ζήτημα, μετακυλίοντάς το ουσιαστικά, στις σχολές οδήγησης.

Για την πάταξη των κυκλωμάτων διαφθοράς στον χώρο, που φέρεται ως στόχος του Νομοσχεδίου, με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση, επισήμανε ότι η δήθεν πρόθεση της Κυβέρνησης μόνο κλαυσίγελω προκαλεί, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βουτηγμένος μέχρι το λαιμό στη διαφθορά.

«Μιλάει αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ για καταπολέμηση της διαφθοράς, όταν πρώην κορυφαίοι Υπουργοί του, κατηγορούν ο ένας τον άλλον για χρηματισμό και αλληλομηνύονται; Όταν νυν Υπουργός του δανείζεται 100.000 ευρώ από την “ΣΥΡΙΖΑ Bank” για να τα βγάλει πέρα, στην οποία μέχρι πρότινος έκανε κουμάντο ο κ. Σπίρτζης, ως Πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ, και απειλεί θεούς και δαίμονες για να μην ελεγχθεί; Κι όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μωραΐτης μέχρι πριν λίγους μήνες αποκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Σπίρτζη ως τους μεγαλύτερους πολιτικούς απατεώνες της Μεταπολίτευσης;».

Τόνισε ακόμη πως είναι εξοργιστικό να θεωρούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι (δημόσιοι λειτουργοί, υπάλληλοι, σχολές οδηγών) διεφθαρμένοι και το νομοσχέδιο να μην τίθεται ποτέ σε διαβούλευση και πως έπρεπε τουλάχιστον η Κυβέρνηση να ζητήσει «συγγνώμη», καθώς με δική της ευθύνη κρατούσε επί μήνες «ομήρους» πολίτες, εξεταστές και σχολές οδηγών.

Η κυρία Αραμπατζή αναφέρθηκε ακόμη στην «αλλεργία» της Κυβέρνησης στο ζήτημα των ελέγχων, που έχει να κάνει με τις μεταφορές. Γιατί από την 1η Ιανουαρίου 2016 έχουν σταματήσει να λειτουργούν τα μικτά κλιμάκια ελέγχου των Διευθύνσεων Συγκοινωνιών της χώρας μας, υπονομεύοντας την ασφάλεια και τη νομιμότητα των οδικών μεταφορών, καθώς και τα συμφέροντα των νόμιμων επιχειρήσεων, που προσπαθούν να επιβιώσουν, όταν προϊόντα ελληνοποιήσεων περνούν ανενόχλητα, χωρίς έλεγχο στη χώρα μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ στη «σκανδαλώδη», όπως τη χαρακτήρισε, τροπολογία του ΥΠΑΑΤ, που ενσωματώθηκε στο άρθρο 32 του εν λόγω νομοσχεδίου, η οποία παρατείνει την εκπόνηση των κρίσιμων σχεδίων βόσκησης της χώρας από το 2019 στο 2021, όταν δηλαδή θα έχει ξεκινήσει η νέα ΚΑΠ! Καραμπινάτη ομολογία αποτυχίας του έτσι και αλλιώς μηδενικού έργου της Κυβέρνησης!

Γιατί, όπως τόνισε, κανείς δεν ξεχνά ότι το πρώτο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ουσιαστικά η δίχρονη παράταση από τις 31/01/17, που έπρεπε να παραδοθούν τα σχέδια, στις 31/01/19 με τον Ν 4351/2015!

Τέσσερα χρόνια πλήρους απραξίας στο μείζον αυτό θέμα, που υπονομεύει ξεκάθαρα τα δικαιώματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων, όταν έχει το θράσος ο κ. Αραχωβίτης, όπως τόνισε, να ισχυρίζεται ότι τα σχέδια δεν έχουν καμία σχέση με τα δικαιώματα και τις επιδοτήσεις!

Διαχειριστικά σχέδια που θα ήταν έτοιμα ήδη από 31.1.2017, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έριχνε τη ΝΔ, αφού με το Ν.4264/2014, η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ, εξασφάλισε και παρέδωσε μια εθνική επιτυχία. Το σύννομο κοινοτικά πολλαπλασιασμό των βοσκοτόπων της χώρας ώστε να έχουν φθηνή, ανέξοδη βοσκή οι κτηνοτρόφοι και απρόσκοπτη ροή επιδοτήσεων χωρίς πρόστιμα, νόμιμη και σύννομη με τα κοινοτικά δεδομένα.

Συμπληρώνοντας εμφατικά, είπε ότι η εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων είναι εξόχως κρίσιμη αφού αποτελούν τη βάση ενεργοποίησης των επιδοτήσεων, ειδικά στη χρονική συγκυρία διαπραγμάτευσης της νέας ΚΑΠ 2021-2027, της επικείμενης μείωσης του κοινοτικού προϋπολογισμού και την απειλή της «εξωτερικής σύγκλισης»

«Με τέτοιες ενέργειες, υπονομεύετε τα δικαιώματα και τα εισοδήματα των κτηνοτρόφων, όπως πράξατε και με τους δασικούς χάρτες. Η Σερραία Βουλευτής κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον κ. Αραχωβίτη να ξεκαθαρίσει τον αριθμό των βοσκοτοπικών εκτάσεων με τα οποία προσέρχεται η χώρα μας στη νέα ΚΑΠ. Αυτά, που με τους χειρισμούς της ΝΔ θα έφταναν τα 25 εκ στρέμματα!

Κλείνοντας την παρέμβασή της, ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Υπουργό πως προκύπτει η δαπάνη των 20.000.000 Ευρώ για την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων και κάλεσε την Κυβέρνηση να σοβαρευτεί καθώς όχι απλά αποτέλεσε τον «σφαγέα» της Γεωργίας, αλλά υπονομεύει αποφασιστικά το μέλλον της για τα επόμενα χρόνια!

 

FacebookTwitterYoutubeBlogger
Design by WebConstruction