Choose the best hosting by reading users web host reviews. Get the best joomla host online.

Φ. Αραμπατζή: «Προϋπολογισμός αναλγησίας, πολιτικής απάτης και εικονικής πραγματικότητας, ο προϋπολογισμός του 2018 των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Δημοσιευμένο στις 12 Δεκέμβριος 2017

images

Για έναν προϋπολογισμό του 2018 εξοντωτικό για τους αδύναμους, διαλυτικό για την οικονομία, για έναν προϋπολογισμό κάλπικο, έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής, η Ειδική Εισηγήτρια της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

 

Η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, αποδόμησε την απέλπιδα προσπάθεια της Κυβέρνησης να παρουσιάσει ως αφήγημα επιτυχίας το μέρισμα φτώχειας, που μοιράζει την ώρα, που φτωχοποιεί την ελληνική κοινωνία.

Χαρακτήρισε δε την πολιτική αυτή «πολιτική ανεντιμότητας», που εμπνέεται από άκρατο λαϊκισμό για να ικανοποιηθούν ιδεοληψίες και να στηθούν ψεύτικες επικοινωνιακές φιέστες.

 

«Όλοι γνωρίζουν, πως το μέρισμά σας, είναι το προϊόν μιας άγριας φορολόγησης της παραγωγικής Ελλάδας. Προϊόν εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, προϊόν κατασχέσεων και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης σε ένα εκατομμύριο πολίτες, προϊόν μιας διευρυμένης εσωτερικής στάσης πληρωμών, προϊόν μιας πρωτοφανούς καθυστέρησης στην απονομή των συντάξεων», σημείωσε.

 

Η κ. Αραμπατζή μίλησε για προϋπολογισμό πολιτικής απάτης και εικονικής πραγματικότητας, καθώς η Κυβέρνηση προσπαθεί με το μέρισμα φτώχειας να καλύψει μία σειρά επώδυνων και δυσβάσταχτων μέτρων, που θα πέσουν στις πλάτες όλων των Ελλήνων, από 1/1/2018.

 

Μείωση κατά 50% του επιδόματος θέρμανσης, περικοπή του ΕΚΑΣ κατά 238 εκατ. Ευρώ, αύξηση κατά 50% στον Φ.Π.Α σε 32 νησιά του Αιγαίου, παράλογη και πρωτοφανής κατάργηση στις φοροαπαλλαγές ιατρικών δαπανών, ύψους 121 εκατ. Ευρώ, κατάργηση της έκπτωσης 1,5% στην παρακράτηση φόρου για μισθούς και συντάξεις, μείωση ή κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων, «πετσόκομμα» στις νέες συντάξεις χηρείας, φορολόγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για πρώτη φορά στα χρονικά, επιπλέον φόρος διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αποτελούν τη λίστα της ντροπής και της αναλγησίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 

Υπερφορολόγηση, συντριβή των χαμηλών εισοδημάτων, μηδενική αξιοποίηση κάθε αναπτυξιακού μέσου και εργαλείου, είναι το μείγμα πολιτικής, που εξοστρακίζει την Ανάπτυξη.

 

Η σημαντική υστέρηση κατά 1,1 δις ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), η τραγική πορεία των Αναπτυξιακών Νόμων με μηδενικές μέχρι σήμερα εντάξεις και αξιολογήσεις έργων, η εξαιρετικά χαμηλή  απορρόφηση του ΕΠΑΝΕΚ, μόλις 270 εκατ. ευρώ για το 2017, τα αναξιοποίητα κονδύλια του ΕΣΠΑ, αψευδής μάρτυρας.  

 

Μιλώντας ειδικά για το ΠΑΑ 2014 – 2020, η κ. Αραμπατζή επισήμανε ότι τα πολύτιμα 5,9 δις Ευρώ του ΕΣΠΑ των αγροτών, 3 χρόνια μετά την έναρξη της προγραμματικής περιόδου, βαλτώνουν ανεκμετάλλευτα, με τις απορροφήσεις, να βυθίζονται σταθερά 4 μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό Μέσο Όρο, λόγω της αβελτηρίας, των παλινωδιών αλλά και της ιδεοληψίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 

Διαχειριστική ανεπάρκεια, που φτάνει στο σημείο όχι μόνο να στερεί αναπτυξιακούς πόρους αλλά να διακινδυνεύει ακόμη και την επιβολή υπέρογκων κοινοτικών προστίμων, όπως τα 31.416 ευρώ την ημέρα, που κινδυνεύει να πληρώσει η χώρα μας, αφού παραπέμπεται από την ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για τη μη συμμόρφωση της στην Κοινοτική Οδηγία για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό.

 

Η κ. Αραμπατζή τόνισε ότι η αναιμική αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης συνδυάζεται με την παράλληλη «διαστροφή» και το «ξόδεμά» του σ’ ένα ρουσφετολογικό παιχνίδι φαυλότητας και «αγαπημένων» επιδοματικών πολιτικών της Κυβέρνησης.

 

«Είναι ρουσφέτι και φαυλότητα, Κυρίες και Κύριοι της Συγκυβέρνησης, αυτά που κάνετε με την εξισωτική αποζημίωση, με την πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών, που την βαφτίσατε «αναπτυξιακή απορρόφηση», όσα κάνατε – και είναι εγκληματικό - με τα προγράμματα των Νέων Αγροτών. Κι επειδή άκουσα πολλούς συναδέλφους των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κομπορρημονούν για τα σχολικά γεύματα, να σας πω ότι είμαστε – εξ αιτίας σας - η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχουμε απορροφήσει 4.769.570 ευρώ για το Πρόγραμμα «Φρούτα και λαχανικά στα Σχολεία», που αφορά τριακόσιες χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα και θα ήταν, βεβαίως, μια ανάσα για τον κλονισμένο, από τις πολιτικές σας, αγροτικό τομέα». 

 

Η κ. Αραμπατζή στηλίτευσε τον ερασιτεχνισμό της Κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.

Ο ατυχέστατος χρονισμός της επίσκεψης Ερντογάν και το δημόσιο βήμα, που του δόθηκε στη διατύπωση των όποιων αξιώσεών του για τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη Θράκη, ήταν το τελευταίο δείγμα αυτού του επικίνδυνου ερασιτεχνισμού, όπως τόνισε.

 

Κλείνοντας, η Σερραία βουλευτής αντιπαρέβαλε στη λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την ελπιδοφόρα προοπτική της νέας διακυβέρνησης της ΝΔ.

Του νέου πατριωτισμού, που πιστεύει στην Ελλάδα της παραγωγικότητας και όχι στην Ελλάδα των μερισμάτων φτώχειας. Στην Ελλάδα της υγιούς επιχειρηματικότητας, με λιγότερους φόρους, που φέρνουν δουλειές, κόντρα στη φορολογική εξόντωση, που δίνει για λίγο, ψίχουλα σε λίγους.

Στην Ελλάδα της προόδου και της αξιοκρατίας, της Δημοκρατίας, της τάξης, της ασφάλειας και του σεβασμού της Δικαιοσύνης.

 

 

Η Ομιλία της κ. Αραμπατζή στο:

https://www.youtube.com/watch?v=yjOJyH87lSA&;feature=youtu.be

 

 

FacebookTwitterYoutubeBlogger
Design by WebConstruction